Ron Meulenkamp door mazzeltje toch in actie op UK Open

Ron Meulenkamp verloor begin 2023 zijn PDC Tour Card. De voorbije twee jaar probeerde hij om die Tour Card op Q-School terug te verdienen, maar dat lukte niet.

Toch mag Meulenkamp begin volgende maand aantreden op de UK Open. De 35-jarige Nederlander kwam zelf met het goede nieuws op Viaplay. "De top 16 van de Challenge Tour vorig jaar mag dit jaar deelnemen aan de UK Open", zegt Meulenkamp.

"Ik eindigde vorig jaar als 17e en zou dus normaal gezien net naast een uitnodiging voor de UK Open hebben gegrepen, maar door enkele afzeggingen werd ik alsnog opgeroepen. Ik kijk er enorm hard naar uit om op deze PDC-major te spelen."

En Meulenkamp had nog meer goed nieuws te melden. "Begin dit jaar verloor ik de finale van Modus Series week 7 tegen Chris Landman. De winnaars worden uitgenodigd voor de finaleavond (waar alle weekwinnaars het tegen elkaar opnemen voor een hoofdprijs van 20000 pond)."

"Aangezien Chris vorige maand zijn Tour Card veroverde mag hij niet deelnemen aan die finaleavond. Ik werd als vervanger opgeroepen omdat ik het hoogste gemiddelde had van alle finalisten. Ik heb dan wel geen Tour Card, toch ga je me de komende maanden nog regelmatig in Engeland in actie zien", lacht Meulenkamp.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties