Ross Smith maakt stunt compleet in Dortmund en pakt verrassend EK-titel

Niet Michael Smith maar naamgenoot Ross Smith heeft verrassend het EK Darts in Dortmund op zijn naam geschreven. 'Smudger' stond voor het eerst in zijn carrière in een major-finale en sloeg dus direct toe, terwijl Michael Smith voor de achtste keer een major-finale verloor.

De zegereeks van Ross Smith is redelijk imponerend. Hij versloeg in elke wedstrijd een speler die hoger was ingeschat dan hemzelf. Dat begon met zeges op Joe Cullen, Dimitri van den Bergh en Peter Wright, en vervolgens ook tegen Chris Dobey in de halve eindstrijd.

In de finale trof hij Michael Smith, die achtereenvolgens Karel Sedlacek, Josh Rock, Luke Humphries en Dirk van Duijvenbode eruit had geknikkerd.

In de finale kwam Ross Smith direct op een break voorsprong met een 133 finish. Vervolgens kwam kwam hij op een 3-0 voorsprong, alvorens Michael Smith die achterstand nog wist te herstellen dankzij twee 12-darters.

In de zevende leg plaatste Ross Smith een nieuwe break via een 11-darter. Vanaf dat moment bleef Michael Smith achter de feiten aanlopen. Eerst moest 'Bullyboy' toezien hoe Ross Smith met een 121 finish en een 107 check-out een 7-4 voorsprong pakte.

Één break wist Michael Smith ongedaan te maken, maar die laatste break lukte maar niet. Daarvoor kreeg Michael Smith maar één kansje, in de achttiende leg. Vanaf 112 miste de voormalig jeugdwereldkampioen één pijl op tops. Daarna was het Ross Smith die via dubbel 8 op 10-8 wist te komen. Ross Smith ging vervolgens de leg van Michael Smith uitstekend van start met 134 en 177. Hij kon toewerken naar een finish en pakte vervolgens via dubbel 8 de Europese titel in Dortmund.

Door het veroveren van deze titel stijgt Ross Smith naar de twintigste plaats op de wereldranglijst. Michael Smith blijft achter Gerwyn Price, Peter Wright en Michael van Gerwen op de vierde plaats steken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties