Ross Smith naar tweede major-kwartfinale na knappe zege op Van den Bergh

Ross Smith heeft zich ten koste van Dimitri van den Bergh gekwalificeerd voor de laatste acht van het EK Darts in Dortmund.

Het was een hoogstaand duel tussen de twee. Beide spelers wierpen een gemiddelde van boven de honderd, terwijl Smith al zijn gewonnen legs binnen vijf beurten uitgooide.

Door achtereenvolgens 73, 109 en 56 uit te gooien, deelde Smith al in de eerste sessie een tik uit aan Van den Bergh. Die break raakte hij na de pauze kwijt, maar dankzij een 121 finish en een 11-darter ging 'Smudger' toch met een 6-4 voorsprong de pauze in.

Na de tweede pauze kwam Van den Bergh toch nog terug tot 7-7. Echter bleek driemaal scheepsrecht. Smith brak de Belg in de vijftiende leg met een 11-darter en die break gaf hij niet meer weg. Met een 13-darter werd het 9-7, waarna hij in de achttiende leg voor de uitschakeling van Van den Bergh zorgde met een 15-darter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen