Rupprecht in Sindelfingen voor het eerst naar tweede ronde van podiumevenement: ''Kan het nog steeds niet helemaal geloven''

Pascal Rupprecht heeft vrijdag bij de European Darts Grand Prix voor het eerst de tweede ronde van een Euro Tour-toernooi gehaald. Hij versloeg Christian Kist met 6-5.

De Duitse darter kwam een paar keer op een break achterstand tegen de Nederlander, maar wist uiteindelijk een 4-5 achterstand om te draaien in een nipte overwinning. Na afloop blikte Rupprecht terug op het duel tegen Kist.

"We hadden allebei een beetje moeite in het begin. De decider was erg belangrijk. Ik had daar een beetje geluk dat hij ook niet veel druk zette. Hij speelde verder ook fantastisch en ik ben blij dat ik uiteindelijk de winst heb gepakt", analyseerde hij na afloop.

Rupprecht verscheen begin dit jaar uit het niets. Zonder ook maar één PDC-toernooi te hebben gespeeld veroverde hij op de Q-School een PDC Tour Card.

En met het bereiken van de tweede ronde op de European Darts Grand Prix is er dus een nieuwe mijlpaal voor Rupprecht. "Ik kan het nog steeds niet helemaal geloven. Ik kijk nu uit naar zaterdag (wanneer Dave Chisnall wacht in de tweede ronde, red.), het wordt zeker een leuke wedstrijd.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties