Scheidsrechter Bray blikt terug op incident met Van Gerwen: 'Ik heb hem geantwoord dat hij mij niet de schuld moest geven van zijn verlies"

In de Happy Hour podcast kwam scheidsrechter Russ Bray nog een keer terug op een opstootje met Michael van Gerwen eerder dit jaar.

Het bewuste incident deed zich voor op de elfde speeldag van de Premier League. Van Gerwen speelde toen in Aberdeen de finale tegen Jonny Clayton. Bij een 5-5 stand maande Bray tot tweemaal toe het publiek aan om zich rustig te houden. "Telkens Jonny moest gooien waren er mensen in het publiek heel hard aan het fluiten. Daarom heb ik er toen het publiek op aangesproken."

"Michael was daar niet blij mee, omdat hij vond dat ik hem uit zijn concentratie haalde", zegt Bray. "Ik heb hem geantwoord dat hij mij niet de schuld moest geven van zijn verlies (Van Gerwen verloor uiteindelijk met 6-5).

Genereus

Lang is dat incident echter niet blijven hangen bij de twee. "Toen we van het podium kwamen heeft Michael zich al geëxcuseerd bij mij. En dat verwondert me ook niet, Michael is een heel genereus iemand, maar als de spelers op het podium staan is het normaal dat ze het soms moeilijk hebben om met de druk en frustraties om te gaan."

Lees meer over:
PDC Michael van Gerwen Russ Bray

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties