Scheidsrechter Russ Bray opgenomen in PDC Hall of Fame

De finale van het WK Darts stond ook in het teken van het afscheid van scheidsrechter Russ Bray. De 66-jarige Engelsman houdt er na 28 WK's mee op.

Bray werd voor zijn verdiensten voor het darten opgenomen in de PDC Hall of Fame. "Dit is een ongelooflijk trots moment voor mij," zei Bray. "Het gebeurt niet vaak dat ik woorden tekort kom, maar dit is een geweldige eer voor mij."

"Ik wil iedereen bij de PDC met wie ik de afgelopen 27 jaar heb samengewerkt enorm bedanken om de sport te maken tot wat het nu is."

De scheidsrechter met de kenmerkende hese stem maakte de wereldtitels van supersterren als Phil Taylor, Raymond van Barneveld, Peter Wright, Adrian Lewis, Gary Anderson en nu dus ook van Luke Humphries van nabij mee. Toch springt zijn laatste er bovenuit. "Het is waarschijnlijk de grootste WK-finale die we ooit hebben gehad, zeker wat betreft de media-aandacht."

Bray voegt zich bij PDC President Barry Hearn OBE, PDC oprichters Dick Allix en Tommy Cox en voormalige sterren Phil Taylor, Eric Bristow MBE, John Lowe MBE, Dennis Priestley, Rod Harrington en John Part in de PDC Hall of Fame. "Ik ben zo enthousiast over mijn nieuwe rol als PDC ambassadeur," zegt Bray, die scheidsrechter blijft op het World Series of Darts circuit.

"Ik zal ook nog steeds de PDC Asian Tour doen, zo blijf ik toch betrokken bij de sport. Ik ben zo enthousiast over het talent dat we wereldwijd hebben en wie weet vinden we nog een Luke Humphries of Luke Littler! Het is tot nu toe een ongelooflijke reis geweest en nu kijk ik uit naar het volgende deel van mijn carrière."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties