Schindler heeft meerjarenplan: 'Wil binnen vijf jaar in de top-16 van de wereldranglijst staan'

Martin Schindler is nog steeds maar 25 jaar oud en draait toch al meerdere jaren mee op de PDC Pro Tour. The Wall blikt ambitieus vooruit naar de toekomst.

Schindler maakte in 2017 zijn debuut bij de PDC, maar was ervoor ook al actief in de dartswereld. "Op mijn zeventiende werd ik steward bij toernooien op de European Tour. Gelukkig heb ik nooit iemand moeten buitengooien", lacht hij. "Het was geweldig om de hele tijd tussen de topspelers te lopen."

Over zijn favoriete toernooien moet de Duitser niet lang nadenken. "Uiteraard het WK, spelen in Alexandra Palace is geweldig, de sfeer is daar met niets te vergelijken. Daarnaast speel ik graag in Gibraltar, vooral omdat het daar zo'n enorm mooie streek is."

Nooit getwijfeld

Schindler verloor na afloop van het WK 2021 zijn Tour Card, maar veroverde die op Q-School meteen terug. "De jaren 2019 en 2020 waren mijn slechtste jaren als prof. Nochtans haalde ik nog best een aanvaardbaar niveau, maar ik slaagde er niet in om goede resultaten te behalen. Toch heb ik nooit getwijfeld toen ik mijn Tour Card verloor, ik ben gewoon hard blijven werken en wist wel dat het dan opnieuw goed zou komen."

Momenteel staat Schindler op de 44e plaats op de wereldranglijst. "Binnen vijf jaar zou ik toch graag in de top-16 van de wereldranglijst staan. Dat is mijn doel op lange termijn."

Lees meer over:
PDC Martin Schindler Pro Tour

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties