Schotse titelverdedigers Anderson en Wright melden zich allebei af voor World Cup of Darts

Gary Anderson en Peter Wright zijn dit jaar allebei niet te bewonderen op de World Cup of Darts. Het Schotse duo wist vorig jaar nog samen het landentoernooi te winnen.

Afgelopen weekend liet Anderson aan RTL-verslaggever Arjan van der Giessen weten niet mee te doen. De Schot had door de coronacrisis geen interesse om naar het buitenland af te reizen. Wright doet om dezelfde reden ook niet mee, zo vertelt hij aan Weekly Dartscast.

''Ik kan goed begrijpen waarom Gary niet wil reizen. Op een vliegtuig stappen, dat soort dingen. Ik heb er lang over nagedacht en daarom heb ik ook besloten om me af te melden. Hetzelfde geldt voor de Euro Tours in Sindelfingen (16-18 oktober) en Ries (23-25 oktober). Het is niet omdat mensen niet hun werk goed doen, maar er zijn altijd wel een paar idioten die de regels overtreden. Dan loop je het risico het virus op te lopen'', zo legt Wright uit.

In tegenstelling tot Anderson doet Snakebite wel mee aan het WK mocht dit toernooi in het buitenland gespeeld worden. ''Als het wereldkampioenschap buiten het Verenigd Koninkrijk wordt afgewerkt, dan rijden we erheen. Dat ga ik ook doen voor de European Championship. Hopelijk kunnen we snel naar het oude normaal terugkeren en komt er een vaccin beschikbaar om iedereen te helpen.''

Met de absentie van Wright en Anderson is de kans groot dat John Henderson en Robert Thornton het Schotse tenue aantrekken. Thornton speelde eerder in 2010, 2013, 2014 en 2016 op het WK voor landenteams. Voor Henderson zou het zijn debuut betekenen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties