Searle kampt met oogprobleem: 'Net genoeg zicht om te kunnen rijden al wil je niet bij mij in de auto stappen'

De ogen zijn voor darters natuurlijk heel belangrijk aangezien ze goed moeten kunnen mikken. Daarom is het opvallend dat Ryan Searle ondanks een slecht rechteroog toch carrière maakt als dartsprof.

"Ik heb het al vanaf dat ik klein was. Mijn rechteroog is te groot voor mijn oogkas. Mijn linkeroog had afgeplakt moeten worden om mijn rechteroog sterker te maken. Als dat niet gebeurt, is het kwaad al geschied op je achtste”, vertelt Searle.

Het hindert Searle vooral bij het autorijden. "Als mijn linkeroog net zo slecht was als mijn rechter, was ik officieel slechtziend geweest. Ik moet een bril op in de auto. Die bril geeft me net genoeg zicht om te kunnen rijden. Dus je wilt niet bij mij in de auto stappen!"

Searle is ondertussen opgeklommen naar de 42e plaats op de wereldranglijst en dat mag toch wat verwondering wekken omdat zijn oogprobleem hem natuurlijk ook hindert tijdens het darten. "Ik zie een beetje wazig. Ik ga graag naar tops, maar de letters van Unicorn bovenaan zijn wit. Die vloeien voor mij samen met het draad. Ik kan daarom niet altijd zien of ik tops geraakt heb. Ik moet afwachten wat er omgeroepen wordt. Maar je raakt eraan gewend.”

De 32-jarige Engelsman heeft er naar eigen zeggen wel mee leren leven. “Ik heb er niet zo'n last van in het dagelijks leven maar weet dat het niet meer beter zal worden.”

Searle kampt met oogprobleem: 'Net genoeg zicht om te kunnen rijden al wil je niet bij mij in de auto stappen'
Foto: Michael Braunschädel/PDC Europe
Lees meer over:
PDC

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties