Searle kegelt Van den Bergh uit World Grand Prix, Price wint topper tegen Smith

Ryan Searle heeft voor de eerste grote verrassing gezorgd op de World Grand Prix door het vijfde reekshoofd Dimitri van den Bergh uit te schakelen.

Searle won de eerste set na onder meer twee 12-darters met 3-2, maar verzuimde door te pakken. De Engelsman miste heel veel dubbels in de tweede set en zag Van den Bergh de stand gelijk trekken.

In de derde tijd kon Searle de klus in de vierde leg klaren, maar hij kreeg 106 niet in twee beurten uit en miste twee wedstrijdpijlen. Van den Bergh was dankzij 180- en 140-scores razendsnel dichterbij gekomen en gooide 50 uit voor een beslissende leg.

Van den Bergh stond in de beslissende leg als eerste op een finish, maar liet zijn matchdart op dubbel 16 onbenut. Omdat Searle daarna opnieuw een pijl op tops liet liggen, kreeg de Belg nog eens drie kansen om de wedstrijd over de streep te trekken. The Dreammaker had het vizier echter niet op scherp staan, waarna Searle zijn vijfde wedstrijdpijl benutte via dubbel 10.

De topper van de eerste ronde tussen Gerwyn Price en Michael Smith werd in twee sets gewonnen door The Iceman. Smith kreeg kansen om een derde set af te dwingen tegen de nummer één van de wereld, maar verkwanselde een volle beurt setpijlen in de vijfde leg van de tweede set. Daarna gooide Price 81 uit voor een plek bij de laatste zestien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties