Sedlacek blikt vooruit naar World Cup of Darts: "Bijzonder trots om voor mijn land uit te komen"

Karel Sedlacek en Adam Gawlas vertegenwoordigen Tsjechië dit jaar op de World Cup of Darts. In hun poule nemen ze het op tegen Singapore en de Filipijnen.

Tsjechië start aan het toernooi als dertiende reekshoofd. "Dit is één van mijn lievelingstoernooien", opent Sedlacek tegenover Weekly Dartscast. "Ik ben bijzonder trots om voor mijn land uit te komen en vorm een sterk duo met Adam, het nieuwe format met alleen maar koppelwedstrijden is zeker in ons voordeel."

Populariteit

Sedlacek heeft ook een hoger doel voor ogen. "Ik hoop dat darts aan populariteit blijft groeien in Tsjechië. Als de mensen thuis Adam en mij zien spelen en we doen het goed, dan kan het een inspiratie zijn om zelf te gaan darten en zo kunnen we in de toekomst hopelijk nog meer Tsjechische spelers op de Pro Tour verwelkomen."

Zelf staat Sedlacek momenteel net buiten de top-100 op de wereldranglijst. "Vooral mijn dubbels zijn nog een werkpunt, maar ik maak nog steeds vorderingen en beschouw dit jaar een beetje als een leercurve. Mijn hoofddoel is het WK eind dit jaar."

World Cup of Darts

De World Cup of Darts staat van 15 tot en met 18 juni op het programma in het Duitse Frankfurt. Het landentoernooi kent dit jaar een vernieuwd format, waarbij enkel nog maar koppelwedstrijden worden gespeeld.

Het deelnemersveld bestaat uit 40 landen. De toplanden Engeland, Nederland, Wales en Schotland zijn automatisch geplaatst voor de laatste zestien. De overige 36 landen zijn verdeeld in twaalf groepen van elk drie landen. De twaalf groepswinnaars voegen zich bij de bovengenoemde vier landen in de achtste finales. Vanaf dat moment worden er knock-outwedstrijden gespeeld.

In Nederland kunnen de fans het toernooi volgen via Viaplay. De Belgische fans kunnen terecht op VTM 2. De winnende duo op de World Cup of Darts gaat naar huis met ieder 40.000 pond.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties