Sherrock komt net tekort voor stunt tegen Wright op Grand Slam of Darts

Peter Wright heeft een einde gemaakt aan het sprookje van Fallon Sherrock op de Grand Slam of Darts. Snakebite trok met 16-13 aan het langste eind.

De grote vraag was kon Sherrock het Wright over een lang format moeilijk maken? Dat deed de Queen of the Palace zeker, want met een gemiddelde van 98.9 over 29 legs speelde ze één van haar beste wedstrijden ooit. Wright gooide 100.33 gemiddeld en presteerde iets beter op de dubbels (42 om 37 procent).

Zeker in de beginfase was er enige hoop op een stunt voor Sherrock, die dankzij een 101 finish een 3-1 voorsprong wist te pakken. Wright kwam echter terug tot 3-3 en brak de 27-jarige Engelse daarna met een 48 finish. Die break gaf de Schot niet meer weg.

Een kans op een break kreeg Sherrock nog wel. De Engelse miste in de veertiende leg drie kansen op tops voor 7-7, waarna Snakebite via dubbel 5 naar 8-6 ging. Met een 10-darter in de zeventiende leg kwam Wright vervolgens op een dubbele break en via een 11-darter werd het daarna 11-7.

Op het einde werd het nog even spannend toen Sherrock vanuit een 14-10 achterstand wist terug te komen tot 14-13. Daarna toonde Wright zijn klasse door een 14-darter en een 115 finish te gooien voor de winst.

Wright speelt zondagmiddag in de halve eindstrijd tegen Michael Smith. De andere halve finale gaat tussen Gerwyn Price en James Wade.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties