Sherrock voelt zich gehaat door medespeelsters bij PDC Women's Series: "Het is gewoon geen leuke omgeving'"

Fallon Sherrock heeft zich openlijk uitgelaten over de vijandige sfeer die ze heeft ervaren tijdens de recente PDC Women's Series in Wigan. Opmerkelijk genoeg voelde ze zich niet prettig bejegend door haar collega-speelsters.

Sherrock blijft een pionier voor het vrouwendarts nadat ze bekend werd door haar historische prestaties op het WK 2020, waar ze de eerste vrouw werd die een wedstrijd won op het grootste evenement van de sport.

De 'Queen of the Palace' heeft sindsdien de Nordic Darts Masters-finale en de Grand Slam-kwartfinale bereikt. Dit jaar werd Sherrock de eerste winnaar van de World Matchplay voor vrouwen, waarmee ze deelname aan de Grand Slam of Darts 2022 verdiende.

Voorafgaand aan het toernooi in Wolverhampton postte Sherrock op Twitter een bericht met hashtag #letthehatebegin. Sky Sports vroeg haar om uitleg voor het posten van deze hashtag.

"Het maakt niet uit wat ik doe, ik krijg altijd te maken met hatelijke reacties. Ik kan de beste persoon ter wereld zijn en nog steeds haat krijgen of ik kan alles verkeerd doen en nog steeds haat krijgen. Ik ben nu op een punt dat ik denk: 'Als je me gaat haten, haat me dan'.''

"Ik ga er niet omheen draaien, ik krijg het nu zelfs van spelers en het kan me echt niets meer schelen. Ik ben op een punt dat het me niet kan schelen wat iemand tegen me doet of zegt."

Sherrock slaagde er dit jaar niet in om zich via de Women's Series te plaatsen voor het WK Darts, nadat Beau Greaves haar aftroefde door de laatste acht toernooien van de Women's Series allemaal te winnen. In één van de finales tijdens het slotweekend was Greaves in een onderling duel te sterk voor Sherrock (5-3) met een gemiddelde van 107.86.

Bij een stand van 3-3 gooide Greaves een 148 finish, terwijl Sherrock op een dubbel stond te wachten. Vervolgens noteerde Greaves een 11-darter voor de titel. De vloertoernooien worden gespeeld in het bijzijn van spelers, vrienden en familie. De sfeer op deze toernooien is doorgaans rustig en gemoedelijk, maar Sherrock voelt zich totaal niet gerespecteerd door haar collega-professionals.

"Het zou best of order moeten zijn bij dit soort evenementen. Begrijp me niet verkeerd, het loopt allemaal perfect - de PDC regelt het zo goed. Ik weet nog dat ik die finale tegen Beau speelde, maar dat gebrul na haar 148... Na de wedstrijd liep ik naar buiten en zag iedereen behalve de mensen die aan mijn tafel zaten te kijken en te juichen en ik dacht gewoon 'weet je wat, je moet iedereen in de zaal steunen als ze goed spelen'. Ik krijg het de hele tijd, ik weet niet waarom ik er nog niet aan gewend ben.''

''Ik liet mij er door beïnvloeden, ik moet er professioneler mee omgaan, ik moet het niet op me af laten komen. Het was niet eens het einde van de wedstrijd. Ik zou het kunnen begrijpen als het het einde van de wedstrijd was. Het was letterlijk bijna de hele zaal die aan het juichen was.''

''Ik voel me niet meer welkom bij de vrouwen, dat heb ik geleerd in Wigan, dus dat heb ik er wel van opgestoken. Ik wil proberen mezelf te verbeteren zodat ik meer kans heb om bij de PDC met de mannen te spelen, dus hopelijk kan ik beter presteren en me verbeteren."

"Ik denk dat mensen niet realiseren wat Lisa Ashton en ik voor de sport gedaan hebben. Het is niet zo dat ze 'dank je wel' moeten zeggen, maar het kan ze echt niets schelen en ze zijn allemaal tegen ons, ze juichen tegen ons en het is gewoon geen leuke omgeving."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen