Sherrock wint ten koste van De Graaf eerste editie Women's World Matchplay

Fallon Sherrock heeft de allereerste uitgave van de Women's World Matchplay op haar naam geschreven. Ze versloeg Aileen de Graaf in de finale met 6-3.

De Nederlandse had eerder een stokje gestoken voor de vooraf gedroomde finale tussen Lisa Ashton en Sherrock. De Graaf versloeg Ashton in de halve eindstrijd met 5-4, nadat ze eerder met 4-1 had gewonnen van Laura Turner. Sherrock rekende af met Katie Sheldon (4-2) en Lorraine Winstanley (5-2) op weg naar de eindstrijd.

Sherrock kwam in de derde leg op een break voorsprong door 86 uit te gooien, maar De Graaf brak gelijk terug met een 60 check-out en kwam daarna met een 48 finish op een 3-2 voorsprong.

Reden voor Sherrock op een niveautje op te schakelen. De Engelse begon met een 180-score aan de zesde leg en haalde die leg binnen met een schitterende 142 finish. Ze brak haar Nederlandse opponent daarna in de zevende leg, waarna ze de stand met een 14-darter op 5-3 bracht. De Graaf mocht de negende leg beginnen, maar begon haar eigen leg met vijf beurten zonder triple. Sherrock profiteerde daar nauwelijks won, maar wist uiteindelijk met een 85 check-out de titel binnen te halen.

Met deze titel incasseert de 'Queen of the Palace' een cheque van 10.000 pond. Bovendien heeft ze zich verzekerd van deelname aan de Grand Slam of Darts in november.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties