"Simon Whitlock of Dimitri Van den Bergh? Ik zal altijd voor Dimitri kiezen" - Damon Heta over innige vriendschap met voormalige huisgenoot

Damon Heta was afgelopen weekend actief op het Belgian Darts Open. Bij Het Nieuwsblad kreeg hij enkele dilemma's voorgelegd.

Waar we Heta in zijn beginjaren bij de PDC altijd zonder snor zagen rondlopen is dat sinds enkele maanden veranderd. Snor of geen snor dus, is het eerste dilemma. "Snor, natuurlijk! Ik denk gewoon dat het zeer karakteristiek is, weet je. De mensen herkennen er zich wel wat in of zo. Ik hou er ook wel van. Of dat ook geldt voor mijn vrouw? Eerst helemaal niet, maar intussen is ze het wel gewoon geworden en accepteert ze het.”

Heta wist nog nooit een major te winnen. Er werd ook nog nooit een major georganiseerd in Australië, het vaderland van Heta. Het tweede dilemma is dus: een eerste major winnen of de komst van een major in Australië? "Wauw… Misschien gewoon allebei. Dan ga ik gewoon die major in Australië winnen!”

'The Heat' staat gekend voor zijn grappige walk-ons, zo verscheen hij al met een grasmaaier op het podium, maar even goed was hij verkleed in een cricketspeler. Derde dilemma: een leuke walk-on of een goede wedstrijd spelen? "Ik vind die walk-ons geweldig, maar ik speel toch liever een goeie partij. Ik doe die walk-ons ook vooral voor mezelf, in de hoop ergens dat het publiek ze leuk vindt. Maar het is voor mij iets om er een voordeel uit te halen. Die grasmaaier vorig jaar? Dat werkte omdat de zanger van hier is en het Belgische publiek ging erin mee, maar voor de rest begreep niemand er iets van (lacht). Vandaag wilde ik het dus wat simpeler houden en dat vonden ze hier ook oké.”

Heta woonde enkele jaren samen met Dimitri Van den Bergh in Leicester. Het laatste dilemma luidt dus: Dimitri Van den Bergh of Simon Whitlock (zijn land- en ploeggenoot op de World Cup of Darts)? “Hangt ervan af waarvoor (lacht). Maar ik ga wel voor Dimi kiezen, zoals altijd. Hij is mijn maat en we hebben lang samengewoond. Ik beschouw hem als familie.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties