Slechts twee Nederlanders geplaatst voor EK Darts

De 32 deelnemers voor het EK Darts zijn bekend. Doordat er dit seizoen slechts twee Euro Tour-toernooien zijn gespeeld, bevat het deelnemersveld enkele opmerkelijke namen.

De top-32 van de European Tour Order of Merit krijgt een uitnodiging voor de European Championship. Vanwege de corona-pandemie werden er slechts twee toernooien gespeeld die meetelden voor de ranglijst. Spelers die zich enkel voor het tweede toernooi hadden geplaatst, hadden een voordeeltje ten opzichte van de darters die enkel het eerste Euro Tour-evenement speelden. Bij een gelijke stand op de ranglijst worden de spelers gescheiden door middel van 'countback', waarbij in dit geval wordt gekeken naar het laatst gespeelde toernooi.

Hierdoor plaatsten Mervyn King, Ryan Searle, Kim Huybrechts, Adam Hunt en Ritchie Edhouse zich ten koste van onder meer Daryl Gurney, Ross Smith, William O'Connor, Alan Soutar en Bradley Brooks. Echter hebben ook darters als Adam Gawlas, Florian Hempel, Keane Barry, Ted Evetts, Adam Smith-Neale, Boris Krcmar, William Borland en Lewis Williams kwalificatie afgedwongen. Dat is ten koste van enkele toppers gegaan, want onder meer Dimitri van den Bergh, Dave Chisnall, Jonny Clayton, Stephen Bunting, Daryl Gurney, Ian White en Dirk van Duijvenbode ontbreken in Salzburg.

Michael van Gerwen en Danny Noppert zijn de enige twee Nederlandse deelnemers op het EK Darts. Namens België is Kim Huybrechts actief op dit evenement, dat van 14 tot en met 17 oktober plaatsvindt.

Deelnemers EK Darts (volgorde kan nog veranderen)

Gerwyn Price

Michael Smith

José de Sousa

Joe Cullen

Brendan Dolan

Luke Humphries

Michael van Gerwen

James Wade

Nathan Aspinall

Damon Heta

Simon Whitlock

Rob Cross

Peter Wright

Adam Gawlas

Joe Murnan

Florian Hempel

Keane Barry

Krzysztof Ratajski

Danny Noppert

Gabriel Clemens

Mensur Suljovic

Callan Rydz

Ted Evetts

Adam Smith-Neale

Boris Krcmar

William Borland

Lewis Williams

Mervyn King

Ryan Searle

Kim Huybrechts

Adam Hunt

Ritchie Edhouse

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties