Smith begrijpt enorme ontgoocheling bij Van Gerwen: "Het bewijst dat hij uit het goede hout gesneden is"

Michael van Gerwen toonde zich na zijn verloren WK-finale tegen Michael Smith een groot sportman door zijn tegenstander te overladen met complimenten. Maar dat de nederlaag bijzonder zuur smaakte zagen we doordat de 33-jarige Nederlander met natte ogen het podium verliet.

Die tranen waren geen verrassing voor Smith, het bewijst volgens de Engelsman eerder uit welk hout Van Gerwen gesneden is. "Als je mij het afgelopen jaar zag tegen Peter Wright en eerder tegen Michael (in 2019, red.), toen huilde ik ook en dat doe ik nu bijna weer. Hij heeft er al drie gewonnen, ik ben jaloers op hem. Ik heb eindelijk mijn eerste, maar Michael van Gerwen is, even los gezien van Phil Taylor, de beste darter die we hebben gezien", zegt Smith tegenover De Telegraaf.

Volgend jaar opnieuw

"Ik weet zeker dat hij volgend jaar weer in de finale staat en anders het jaar erna wel", vervolgt Smith. "Hij gaat een vierde wereldtitel krijgen en een vijfde, omdat dat is wat hij wil. (Kijkt alsof hij nadenkt en begint te lachen) Ik denk trouwens dat hij er zes wil, want hij zal er meer willen dan Raymond (van Barneveld, red.). Dat is waarnaar hij streeft en daar zal hij niet mee stoppen. Als je ziet waartoe hij in staat is, na wat mindere jaren… Als je niet huilt als je bent verslagen op dít podium, dan moet je niet spelen en moet je hier ook niet zijn.”

Smith zag ook dat Van Gerwen niet zijn beste niveau haalde in de finale. "Hij deed niet wat ik deed, omdat de druk op hem lag. Ik had níéts te verliezen, alleen maar te winnen. Hij had álles te verliezen. Ik wil niet zeggen dat de druk hem eronder kreeg, maar hij miste wel z’n kansen. Michael heeft mij kansen gegeven en als ik m’n dubbels moest raken, miste ik ze niet. Ik was altijd daar om m’n kansen te pakken. En Michael miste ze vandaag. Dat was het punt. Michael was ook nog niet écht getest dit WK. Ik ben enorm getest tegen Martin Schindler (hij kwam 1-3 achter en won 4-3, red.). Ik wist wat ik zo’n situatie zou kunnen brengen. Als Michael speelde zoals hij al deed, had hij me kunnen verslaan.”

Droomfinale

Voor 'Bullyboy' was het alvast een droomfinale. "Ik wilde dat Michael zijn halve finale zou winnen, omdat ik mezelf wilde testen tegen Michael van Gerwen. Ik wil tegen de besten spelen, want zij laten je zien welke positie je zelf inneemt. Als je tegen ze speelt en wordt vernietigd, dan weet ik dat er meer nodig is. Er zullen nog heel wat meer finales tussen mij en Michael volgen de komende jaren. Het is 1-1 in onze onderlinge WK-finales en ik ben er vrijwel zeker van dat het niet de laatste hier zal zijn.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties