Smith in zinderende partij langs Bunting voor plek bij laatste 32 op WK Darts

Ross Smith heeft na een meeslepend gevecht de laatste 32 gehaald op het WK Darts door Stephen Bunting met 3-2 in sets te verslaan.

Voor het eerst tijdens dit toernooi was er een verlenging nodig om een winnaar te bepalen, en dat terwijl Smith een gemakkelijke middag tegemoet leek te gaan.

Bunting kwam namelijk dramatisch uit de startblokken. Smith pakte de eerste set met 3-0 en had vervolgens ook de tweede set moeten winnen. Echter miste Smudger vier setpijlen en kon Bunting met wat fortuin de tweede set winnen.

Dat zorgde er wel voor dat The Bullet beter in de wedstrijd groeide. De voormalig Lakeside-kampioen trok ook de derde set naar zich toe na onder meer een 150 finish en een 13-darter. Bunting mocht aan de vierde set beginnen, maar leverde direct zijn eigen leg in.

Smith greep de vierde set met 3-1 en dwong daarmee een laatste set af. Na vier legs was de stand 2-2 in de laatste set, waardoor er een verlenging nodig was. Die wist Smith in zijn voordeel te beslissen door achtereenvolgens een 167 finish en een 102 check-out te gooien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties