Smith jaagt op Van den Bergh in Down Under: 'Ik wil als nummer één naar Amsterdam gaan'

Michael Smith is met een duidelijk doel naar 'Down Under' vertrokken. In Australië en Nieuw-Zeeland is 'Bullyboy' één van de acht PDC-afgevaardigden bij de drie World Series-toernooien.

Smith is momenteel de nummer twee op de World Series Order of Merit. De Engelsman wil dolgraag de eerste plaats overnemen van Dimitri van den Bergh, die door de afmelding van Peter Wright alsnog is toegevoegd aan de line-up.

''Als ik niet terugkeer met een titel dan zou dat een teleurstelling zijn'', zegt Smith tegen de PDC. ''Ik wil minimaal één toernooi winnen en als nummer één naar de World Series Finals in Amsterdam gaan.''

Het jaar 2022 is een aardig succesvol jaar voor Smith tot dusver. Hij won drie Players Championship-toernooien, één Euro Tour en de US Darts Masters in New York. Daar staat wel tegenover dat hij de finales van het WK Darts en de UK Open verloor. Zodoende moet de voormalig jeugdwereldkampioen nog altijd wachten op zijn eerste major-titel.

''Ik ben er helemaal klaar mee dat ik niet presteer naar mijn vermogen. Ik speel ook niet meer voor mezelf, ik speel voor de toekomst van mijn kinderen. Dat is waarom ik gefrustreerd ben wanneer ik verlies.''

Smith werd in juni de winnaar van de US Darts Masters, toen het evenement in de iconische Madison Square Garden van New York gespeeld werd.

''Dat was onwerkelijk. Als kind keek ik naar de televisie en zag popsterren en cabaretiers daar optreden en ik had nooit gedacht dat ik daar ooit zelf zou spelen. Ik wilde daar simpelweg niet mijn eerste wedstrijd verliezen. Daarna werd het mijn doel om als eerste darter daar een toernooi te winnen. Gelukkig kwam die droom uit.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties