Smith weet hoe zwaar de Premier League is: 'Er zijn eigenlijk geen makkelijke wedstrijden'

Michael Smith is er dit jaar niet bij in de Premier League Darts. De 30-jarige Engelsman blikt nog even terug op zijn debuut in 2016, toen hij amper één wedstrijd wist te winnen.

Smith herinnert zich nog goed hoe het allemaal begon in 2016. "Gary Anderson was ziek, daarom moest ik de eerste avond meteen twee wedstrijden spelen. Ik verloor echter zowel van Peter Wright en Adrian Lewis, mijn kansen waren na die eerste avond al bijna verkeken", lacht Smith bij Sky Sports.

"Ik was bijzonder nerveus bij aanvang van de eerste Premier League-campagne", vervolgt Bully Boy. "Op voorhand prent je jezelf wel in dat het een wedstrijd als een andere is, maar eens je op dat podium staat met zo'n massa publiek in de zaal word je toch overmand door de zenuwen. Het concept van de Premier League Darts is ook bijzonder zwaar, elke week opnieuw moet je het tegen een topspeler opnemen. Er zijn eigenlijk geen makkelijke wedstrijden."

Geen normale Premier League

Dit jaar zijn er met Dimitri van den Bergh, José de Sousa en Jonny Clayton enkele nieuwkomers in de Premier League Darts. "Het wordt echter een bijzonder speciale editie", aldus Smith. "Normaal reis je wekelijks naar je bestemming en speel je voor volle zalen. Nu worden er telkens verschillende speeldagen na elkaar afgewerkt en zijn er geen toeschouwers toegelaten. Ik heb vorig jaar ondervonden dat zoiets toch heel wat charme wegneemt van de Premier League Darts."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties