Smith wint na heerlijke thriller van Clayton en treft Price in kwartfinales op WK Darts

Michael Smith is doorgedrongen tot de laatste acht op het WK Darts. Bullyboy zegevierde na een heerlijk dartsgevecht tegen Jonny Clayton.

Clayton won de eerste twee sets, maar daarna knokte Smith zich ijzersterk terug in de wedstrijd. Na een 72 finish en een 14-darter ging de derde set met 3-1 naar de Engelsman, die vervolgens de vierde set met 3-2 naar zich toetrok.

De voormalig WK-finalist nam vervolgens ook de leiding over in de wedstrijd, nadat hij de vijfde set met 3-1 won. Smith lag in pole-position voor de winst, want hij mocht ook beginnen aan de zesde set.

Clayton plaatste echter meteen een break met een schitterende 161 check-out. Smith brak terug via een 121 finish, maar daarna ging de leg opnieuw tegen de darts in na een 105 finish van Clayton. De Welshman dwong daarna een beslissende set af.

Wat volgde was een bloedstollende laatste set, waarin Smith de eerste tik uitdeelde met een 112 finish in de derde leg. Clayton sloeg terug met een 120 finish, waarna The Ferret de voorsprong heroverde met een 62 check-out. Daarna gooide Smith 72 uit voor 3-3 en even later gooide Bullyboy nog een keer 72 uit, waarmee hij de stand op 4-4 bracht.

Er waren nog maximaal drie legs te spelen, maar het werden er 'maar' twee. Smith wist 65 te finishen om Clayton opnieuw te breaken, waarna de Engelsman 68 uitgooide voor een plek bij de laatste acht. In de kwartfinales treft hij Gerwyn Price, die bij de laatste zestien afrekende met Dirk van Duijvenbode.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties