Smith zwoegt zich naar halve eindstrijd op WK Darts

Michael Smith heeft zich ten koste van Stephen Bunting geplaatst voor de halve eindstrijd op het WK Darts. 'Bullyboy' maakte zijn kansen beter af dan zijn landgenoot en zegevierde met 5-3 in sets. De Engelsman speelt maandagavond bij de laatste vier tegen Gerwyn Price of Gabriel Clemens.

De eerste set was nog prima van de kant van Smith, die twee 15-darters en een 85 finish wierp om de eerste set met 3-2 naar zich toe te trekken. In de drie daaropvolgende set was Bunting de betere speler, maar 'The Bullet' pakte slechts één van die drie sets.

Bunting greep de tweede set met 3-0 dankzij een prachtige 160 finish, maar miste daarna te veel dubbels. Zo liet hij onder meer drie kansen onbenut om 2-0 voor te komen in set drie en miste hij ook een kans vanaf 101.

In vierde set verprutste Bunting daarna drie kansen om 2-2, waarna hij zelf had mogen beginnen aan de vijfde leg. Smith profiteerde opnieuw en bracht de stand op 3-1. De Grand Slam-kampioen pakte vervolgens de vijfde set met 3-0 en was daarmee nog één set verwijderd van de winst.

Even kwam er een opleving van Bunting, die zich terug wist te knokken naar 4-3 en tevens de achtste set mocht beginnen. Bunting liet zich echter direct breaken in set acht en miste daarna drie kansen op een rebreak. Smith wierp daarna 82 uit voor 2-0. Bunting raakte daarna nog wel dubbel 18 om 1-2 te maken, maar miste vervolgens twee pijlen op dubbel 16 voor de 2-2. Fatale missers, want Smith gooide daarna zijn tweede matchdart in de dubbel 10 om het af te maken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties