Speelschema dinsdagavond op World Grand Prix 2023 met onder meer Van Gerwen, Van den Bergh en De Decker

Nog acht plekken zijn er te verdelen voor de laatste zestien op de World Grand Prix. Op dinsdagavond vinden de laatste acht duels uit de eerste ronde van dit toernooi plaats in de Morningside Arena in Leicester.

Michael van Gerwen is de enige Nederlander die in actie komt. De 34-jarige Vlijmenaar heeft wel lastig geloot voor de eerste ronde, want hij neemt het op tegen regerend jeugdwereldkampioen Josh Rock.

Voor Rock wordt het zijn debuut op dit toernooi. Dat geldt uiteraard niet voor Van Gerwen, die al twaalf keer eerder meedeed aan de World Grand Prix. 'Mighty Mike' won het toernooi in 2012, 2014, 2016, 2018, 2019 en 2022. Alleen in 2009, 2017 en 2021 werd Van Gerwen in de eerste ronde uitgeschakeld. Door de vroege uitschakeling van twee jaar geleden heeft Van Gerwen tijdens deze editie dus weinig prijzengeld te verdedigen.

Naast Rock maakt ook Mike de Decker zijn debuut op de World Grand Prix. De Belg speelt in de eerste ronde tegen Joe Cullen. Toevallig speelde De Decker in juli bij zijn debuut op de World Matchplay ook tegen Cullen en toen werd het 10-7 voor 'The Rockstar'. Ook Dimitri van den Bergh verschijnt dinsdagavond op het podium. 'The Dreammaker' staat tegenover Chris Dobey.

Dave Chisnall, één van de outsiders voor de titel in Leicester, kruist de degens met Luke Woodhouse in de eerste ronde. Damon Heta begint zijn toernooi tegen Ryan Searle, terwijl voor Peter Wright een duel tegen Gabriel Clemens wacht. Jonny Clayton legt aan tegen Ross Smith, terwijl de avond wordt afgesloten met een onderonsje tussen Luke Humphries en Daryl Gurney.

Hoe kan ik de World Grand Prix op TV zien?

Het evenement wordt in z'n geheel uitgezonden door Viaplay in Nederland. De Belgische fans kunnen bij VTM 2 terecht. De eerste twee toernooidagen beginnen om 19:00 uur. Daarna zijn er drie toernooidagen die om 20:00 uur van start gegaan, alvorens de sessies in het slotweekend om 21:00 uur aanvangen.

Hoeveel prijzengeld is er te verdienen?

De prijzenpot bevat 600.000 pond aan prijzengeld. Daarmee is de prijzenpot inmiddels bijna zestien keer zo groot als bij de start van het toernooi in 1998. Destijds werd er ‘slechts’ £38.000 beschikbaar gesteld door de PDC.

Alle deelnemers krijgen sowieso 7500 pond aan prijzengeld bijgeschreven op hun ranking. Dit bedrag kan uiteindelijk oplopen tot een hoofdprijs van 120.000 pond voor de winnaar van het toernooi.

Speelschema World Grand Prix 2023

Dinsdag 3 oktober (vanaf 19:00 uur)

Eerste ronde

Joe Cullen v Mike De Decker

Dave Chisnall v Luke Woodhouse

Damon Heta v Ryan Searle

Dimitri Van den Bergh v Chris Dobey

Peter Wright v Gabriel Clemens

Michael van Gerwen v Josh Rock

Jonny Clayton v Ross Smith

Luke Humphries v Daryl Gurney

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties