Speelschema dinsdagmiddag op WK Darts 2023 met onder meer Van den Bergh tegen Ratajski, en kraker tussen Aspinall en Rock

De spelers hebben even drie dagen kunnen genieten van de kerstdagen, maar nu gaat het serieuze werk beginnen op het WK Darts. Op dinsdagmiddag wordt begonnen met de derde ronde, waarin het format iets omhoog is gegaan. Spelers dienen nu vier sets te winnen om door te mogen gaan naar de volgende ronde.

We gaan van start met een onderonsje tussen Dimitri van den Bergh en Krzysztof Ratajski. Deze twee spelers troffen elkaar tweemaal eerder op televisie en beide keren ging de winst naar Van den Bergh, die ook 9-4 leidt in de totale head-to-head.

De kraker van de middagsessie is echter de clash tussen Nathan Aspinall en dartssensatie Josh Rock. Een herhaling van de eerste ronde van het EK Darts, toen de zege met 6-5 naar Rock ging. Aspinall stond eerder dit jaar al in de finale van de World Grand Prix en Grand Slam of Darts, terwijl Rock in zijn eerste jaar als PDC Tour Card-houder al meerdere keren indruk heeft gemaakt met bizar hoge gemiddeldes én al een rankingtitel op de Pro Tour. Bij de bookies is 'Rocky' zelfs de favoriet om door te gaan naar de laatste zestien.

De middag wordt afgesloten met een onderonsje tussen Jonny Clayton en Brendan Dolan. Clayton leek al enige tijd uit vorm, maar liet in zijn eerste partij tegen Danny van Trijp (3-0) zien dat ook met hem rekening gehouden moet worden op dit WK Darts.

Speelschema WK Darts 2023

Dinsdag 27 december

Middagsessie (vanaf 13:30 uur)

3x derde ronde

Dimitri Van den Bergh v Krzysztof Ratajski

Nathan Aspinall v Josh Rock

Jonny Clayton v Brendan Dolan

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties