Speelschema donderdagavond op World Matchplay met onder andere Price tegen Van den Bergh

Nog acht spelers maken kans om zondagavond na de finale van de World Matchplay de Phil Taylor Trophy omhoog te mogen tillen. Donderdagavond worden de eerste twee kwartfinales gespeeld, met onder meer de clash tussen Gerwyn Price en Callan Rydz.

Maar eerst is het de beurt aan Krzysztof Ratajski en Callan Rydz. Laatstgenoemde is dé verrassing van het toernooi. Debutant Rydz, die begin dit seizoen een rankingtoernooi op zijn naam schreef, stuurde Glen Durrant en oud-toernooiwinnaar Rob Cross al naar huis. Ratajski haalde zijn tweede kwartfinale op rij op de World Matchplay na zeges op Brendan Dolan en Luke Humphries.

De ogen zullen donderdag vooral gericht zijn op de kraker tussen Price en Van den Bergh. Het wordt een gevecht tussen de wereldkampioen en nummer één van de wereld tegen de titelverdediger op dit toernooi.

Price maakte in zijn vorige partij indruk met een 11-3 overwinning op Jonny Clayton, nadat hij eerder al vlot afrekende met Jermaine Wattimena (10-4). Van den Bergh begon het toernooi met een 10-5 zege op Devon Petersen en overwon daarna een prachtig duel met Dave Chisnall (11-8). Price en Van den Bergh speelden al elf keer tegen elkaar en daarvan trok de Welshman acht keer aan het langste eind.

Vrijdagavond worden de twee laatste kwartfinalisten bekend. Peter Wright neemt het dan op tegen Michael Smith, terwijl Michael van Gerwen tegen Nathan Aspinall speelt voor een plek bij de laatste vier.

Speelschema World Matchplay 2021

Donderdag 22 juli (vanaf 20:00 uur)

Kwartfinale (2x)

20:15 Krzysztof Ratajski v Callan Rydz

21:45 Gerwyn Price v Dimitri van den Bergh

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties