Speelschema finalesessie Players Championship Finals met Dolan, Searle, Wright en Clayton

De Players Championship Finals gaat zondagavond zonder Nederlandse inbreng verder met de halve finales en de finale.

Zeker is dat halve finales sowieso een verrassende finalist gaat opleveren. In de eerste halve finale staan namelijk Brendan Dolan en Ryan Searle tegenover elkaar. Dolan, eerder in het toernooi te sterk voor onder meer Gerwyn Price en José de Sousa, haalde in 2011 zijn enige major-finale op de World Grand Prix. Searle staat zelfs voor het eerst in zijn carrière bij de laatste vier op een major-toernooi.

De line-up van de tweede halve finale is minder verrassend, die gaat tussen Peter Wright en Jonny Clayton. Echter hadden hier zomaar ook twee Nederlanders kunnen staan, want beide spelers wisten van een Nederlander te winnen in de kwartfinales. Wright versloeg Michael van Gerwen, terwijl Clayton afrekende met Vincent van der Voort voor een plek in de halve eindstrijd.

Tussen de halve finales en de finale van de Players Championship Finals wordt ook de finale van het PDC-jeugdwereldkampioenschap gespeeld. De strijd om de jeugdwereldtitel gaat tussen Nathan Rafferty en Ted Evetts.

Speelschema Players Championship Finals 2021

Zondag 28 november

Middagsessie

Kwartfinale

Jose de Sousa (94.04) 4-10 (94.75) Brendan Dolan

Daryl Gurney (101.71) 9-10 (101.26) Ryan Searle

Peter Wright (98.80) 10-6 (101.64) Michael van Gerwen

Jonny Clayton (89.60) 10-3 (82.81) Vincent van der Voort

Avondsessie (vanaf 20:00 uur)

Halve finale

Brendan Dolan v Ryan Searle

Peter Wright v Jonny Clayton

Finale

Dolan/Searle v Wright/Clayton

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties