Speelschema vrijdagavond op European Darts Grand Prix met onder meer De Sousa, Beaton, Whitlock en Van Barneveld

Vrijdagavond worden de laatste acht duels uit de eerste ronde van de European Darts Grand Prix gespeeld. Onder meer Jose de Sousa, Steve Beaton, Simon Whitlock en Raymond van Barneveld komen in actie.

Van Barneveld is de laatste Nederlander die tijdens de eerste ronde op het podium verschijnt. De vijfvoudig wereldkampioen neemt het op tegen Liam Maendl-Lawrence, één van de zogeheten Home Nation Qualifiers.

De avondsessie gaat van start met een ontmoeting tussen De Sousa en Nico Kurz, daarna staat Roman Benecky tegenover Adam Smith-Neale. Voor Daryl Gurney wacht een ontmoeting met Dylan Slevin, en Chris Dobey treft Graham Hall.

Oud-wereldkampioen Steve Beaton gaat de strijd aan met Ricardo Pietreczko voor een plek bij de laatste 32. Simon Whitlock speelt tegen Josh Payne, terwijl de laatste partij van de eerste ronde tussen Gabriel Clemens en Lee Evans gaat.

Waar kan ik dit toernooi volgen?

Dit jaar worden de Euro Tour-toernooien voor het eerst uitgezonden door Viaplay. De middagsessies starten om 13:00 uur, terwijl de avondsessies om 19:00 uur van start gaan.

Verder is de European Darts Grand Prix voor Nederlandse en Belgische dartsfans te zien via PDC TV. Om toegang te krijgen tot deze livestream is een abonnement nodig.

Hoeveel prijzengeld valt er te winnen?

Tijdens elk Euro Tour-toernooi wordt er 175.000 pond aan prijzengeld verdeeld. Alle kwalificatiespelers zijn zeker van 1250 pond, terwijl de top-16 van de plaatsingslijst op de European Darts Grand Prix sowieso 2500 pond ontvangen. Deze zestien spelers moeten echter wel hun eerste partij in de tweede ronde winnen om het prijzengeld ook daadwerkelijk voor de wereldranglijst en andere rankingen te laten meetellen.

Per overwinning loopt het verdiende prijzengeld op. Zo krijgen de finalisten al minimaal 12.000 pond. De winnaar van het toernooi gaat naar huis met de hoofdprijs van 30.000 pond.

Speelschema European Darts Grand Prix 2023

Vrijdag 26 mei

Eerste ronde

Avondsessie (vanaf 19:00 uur)

Jose de Sousa v Nico Kurz

Roman Benecky v Adam Smith-Neale

Dylan Slevin v Daryl Gurney

Graham Hall v Chris Dobey

Steve Beaton v Ricardo Pietreczko

Liam Maendl-Lawrance v Raymond van Barneveld

Josh Payne v Simon Whitlock

Gabriel Clemens v Lee Evans

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties