Speelschema vrijdagavond op German Darts Open met onder meer Bunting, Gurney, Wade en Van Veen

Nog acht plekken zijn er te vergeven voor de tweede ronde op de German Darts Open. Vrijdagavond zijn de acht laatste duels uit de eerste ronde van het Euro Tour-toernooi in Jena.

Gian van Veen is de enige Nederlander die tijdens deze sessie in actie komt. De 21-jarige darter uit Poederoijen is pas aan het einde van de avond aan de beurt. Dan treft hij major-winnaar Simon Whitlock.

De avondsessie gaat van start met een ontmoeting tussen Stephen Bunting en Mickey Mansell, alvorens Alan Soutar de strijd aangaat met werelds snelste darter Ricky Evans. Brian Raman verschijnt daarna op het podium voor zijn duel tegen Nico Kurz.

Daryl Gurney neemt het op tegen Steve Lennon, terwijl de vijfde partij van de avond tussen Florian Hempel en James Wade gaat. Daarna staat er een Duitse clash tussen Daniel Klose en Ricardo Pietreczko op het programma. Gabriel Clemens kruist vervolgens de degens met Luke Woodhouse.

Waar kan ik de German Darts Open live zien?

Dit jaar worden de Euro Tour-toernooien voor het eerst uitgezonden door Viaplay. De middagsessies starten om 13:00 uur, terwijl de avondsessies om 19:00 uur van start gaan.

Verder is de German Darts Open voor Nederlandse en Belgische dartsfans te zien via PDC TV. Om toegang te krijgen tot deze livestream is een abonnement nodig.

Hoeveel prijzengeld valt er te winnen?

Tijdens elk Euro Tour-toernooi wordt er 175.000 pond aan prijzengeld verdeeld. Alle kwalificatiespelers zijn zeker van 1250 pond, terwijl de top-16 van de plaatsingslijst op de German Darts Open sowieso 2500 pond ontvangen. Deze zestien spelers moeten echter wel hun eerste partij in de tweede ronde winnen om het prijzengeld ook daadwerkelijk voor de wereldranglijst en andere rankingen te laten meetellen.

Per overwinning loopt het verdiende prijzengeld op. Zo krijgen de finalisten al minimaal 12.000 pond. De winnaar van het toernooi gaat naar huis met de hoofdprijs van 30.000 pond.

Speelschema German Darts Open 2023

Vrijdag 8 september

Eerste ronde

Avondsessie (vanaf 19:00 uur)

Stephen Bunting v Mickey Mansell

Alan Soutar v Ricky Evans

Brian Raman v Nico Kurz

Daryl Gurney v Steve Lennon

Florian Hempel v James Wade

Daniel Klose v Ricardo Pietreczko

Luke Woodhouse v Gabriel Clemens

Simon Whitlock v Gian van Veen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties