Speelschema vrijdagavond op Masters 2022 met onder meer Van Duijvenbode en Van den Bergh

Vrijdagavond gaat de Masters 2022 van start. Dit toernooi wordt traditioneel gezien als het openingstoernooi van het nieuwe seizoen. Het deelnemersveld bestaat uit 24 van de beste darters ter wereld.

De top acht van de plaatsingslijst heeft een vrijstelling in de eerste ronde van de Masters. Dat betekent dat toppers als Gerwyn Price, Peter Wright en Michael van Gerwen pas zaterdag in actie komen in Milton Keynes.

Naast Van Gerwen doet er nog een tweede Nederlander mee op de Masters. Dirk van Duijvenbode maakt tegen Simon Whitlock zijn debuut op dit toernooi. De winnaar van dat duel speelt in de tweede ronde tegen de kersverse wereldkampioen Peter Wright. Voor Van Gerwen wacht een onderonsje met de winnaar uit de wedstrijd tussen Devon Petersen en Luke Humphries.

Dimitri van den Bergh is de enige Belgische deelnemer in Milton Keynes. The Dreammaker kruist de degens met Ian White, die bij zijn zeven voorgaande deelnames nog geen enkele keer de tweede ronde haalde.

De opening van het toernooi wordt verricht door Krzysztof Ratajski en Gabriel Clemens. De tweede partij van de avond gaat tussen Dave Chisnall en Stephen Bunting. Mervyn King, vorig jaar verliezend finalist tegen Jonny Clayton, neemt het op tegen Ryan Searle.

Rob Cross is in de eerste ronde gekoppeld aan Brendan Dolan, die na zes jaar afwezigheid zijn terugkeer maakt op de Masters. Joe Cullen gaat de strijd aan met Daryl Gurney voor een plek bij de laatste zestien.

Speelschema Masters 2022

Vrijdag 28 januari (vanaf 20:00 uur)

Eerste ronde

Krzysztof Ratajski v Gabriel Clemens

Dave Chisnall v Stephen Bunting

Ryan Searle v Mervyn King

Rob Cross v Brendan Dolan

Dimitri Van den Bergh v Ian White

Joe Cullen v Daryl Gurney

Dirk van Duijvenbode v Simon Whitlock

Devon Petersen v Luke Humphries

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties