Speelschema WK Darts: Anderson en Suljovic komen woensdagmiddag in actie

Nog twee sessies scheiden het WK Darts van de traditionele kerstonderbreking. Woensdagmiddag beginnen onder meer Gary Anderson en Mensur Suljovic aan hun toernooi.

Anderson had eigenlijk op 20 december in actie moeten komen, de Schot was met iemand in aanraking gekomen die positief was getest op het coronavirus. Daardoor moest Anderson vlak voor de start van het WK Darts in thuisisolatie gaan, waardoor zijn duel uitgesteld moest worden.

Zijn tegenstander Madars Razma speelde zijn eerste wedstrijd dus al op 17 december en won toen met 3-0 in sets van Toru Suzuki. Het wordt pas de eerste keer dat Anderson en Razma tegenover elkaar staan in een officieel duel.

Suljovic wil tegen Matthew Edgar ongetwijfeld zijn pijnlijke deelname van vorig jaar wegspoelen. Toen werd de Oostenrijker - weliswaar in een kolkend Alexandra Palace - verslagen door Fallon Sherrock. The Gentle hoeft niet bang te zijn dat hij opnieuw door drieduizend man wordt beschimpt. Publiek is immers vanwege de corona-uitbraak niet meer aanwezig. Edgar was in de eerste ronde verantwoordelijk voor de uitschakeling van een Nederlander. De Engelsman toonde zich namelijk met 3-0 in sets te sterk voor Maik Kuivenhoven.

Het openingsduel van de woensdagmiddag is een interessant affiche voor Michael van Gerwen. De nummer één van de wereld speelt namelijk tegen de winnaar uit de partij tussen Ricky Evans en Mickey Mansell. Ook Stephen Bunting verschijnt op het podium. De voormalig Lakeside-kampioen kruist de degens met Andy Boulton.

Speelschema PDC WK Darts 2021

Woensdag 23 december

Middagsessie (vanaf 13:00 uur)

13:10 Ricky Evans v Mickey Mansell (R2)

14:10 Gary Anderson v Madars Razma (R2)

15:10 Stephen Bunting v Andy Boulton (R2)

16:10 Mensur Suljovic v Matthew Edgar (R2)

Speelschema WK Darts: Anderson en Suljovic komen woensdagmiddag in actie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties