Speelschema WK Darts: Noppert en Kleermaker strijden dinsdagmiddag voor plek bij laatste 16

Met Dirk van Duijvenbode staat er al één Nederlander bij de laatste zestien. Danny Noppert en Martijn Kleermaker kunnen zich dinsdagmiddag bij hun landgenoot voegen.

De middagsessie begint echter met een duel zonder Nederlandse inbreng, namelijk tussen Steve Lennon en Mervyn King. Deze wedstrijd komt uit het stukje van het toernooischema die een verrassende kwartfinalist gaat opleveren. De winnaar van deze partij treft immers WK-sensatie Raymond Smith in de achtste finales.

Noppert is dinsdag de eerste Nederlander die het podium gaat betreden in Alexandra Palace. De Fries kruist de degens met Ryan Searle, van wie Noppert nog geen enkele keer verloor op de PDC Tour. Searle is nog wel zonder setverlies op dit toernooi. De Engelsman zegevierde met 3-0 tegen William Borland in de tweede ronde, terwijl Noppert met 3-1 won van Jason Heaver.

Kleermaker krijgt tegen Joe Cullen de kans om nog wat verder te komen bij zijn WK-debuut. De Harderwijker zegevierde al tegen John Michael en Simon Whitlock tijdens dit toernooi, terwijl Cullen na een thriller afrekende met Jim Williams. De Nederlander en de Engelsman troffen elkaar driemaal eerder in een officieel duel. Kleermaker won de eerste confrontatie, daarna ging de winst tweemaal naar Cullen.

Dinsdagavond komt de laatste Nederlander van deze ronde in actie. Dan neemt Michael van Gerwen het op tegen Chris Dobey.

Speelschema WK Darts 2022

Dinsdag 28 december

Middagsessie (13:30 uur)

Derde ronde

Steve Lennon v Mervyn King

Ryan Searle v Danny Noppert

Joe Cullen v Martijn Kleermaker

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties