Speelschema WK Darts: Van Duijvenbode treft Durrant voor plek in kwartfinales

Op de laatste dartsavond van 2020 strijdt Dirk van Duijvenbode tegen Glen Durrant voor een plek in de kwartfinales van het WK Darts.

Het worde vierde onderlinge ontmoeting tussen Van Duijvenbode en Durrant. Twee van de drie voorgaande duels werden gewonnen door Durrant, die enkel het eerste treffen verloor.

De Nederlander maakte tot nu toe de beste indruk op dit wereldkampioenschap. Van Duijvenbode kwam in zijn eerste ronde tegen Bradley Brooks een 0-2 achterstand te boven en versloeg daarna oud-wereldkampioen Rob Cross. Vervolgens haalde de Westlander de achtste finales met een sterke 4-0 overwinning op Adam Hunt.

Durrant werkte tot nu toe twee wisselvallige potten af. Eerst was er een 3-0 overwinning op Diogo Portela, ondanks een gemiddelde van in de 88. Daarna was Durrant met 4-2 te sterk, nadat hij verzuimde om het in vier sets af te maken. Het toernooigemiddelde is met 97.26 tegenover 91.89 dik in het voordeel van Aubergenius.

Gerwyn Price is na de uitschakeling van Peter Wright de grootste overgebleven rivaal van Michael van Gerwen. The Iceman ontsnapte al tweemaal aan een nederlaag, want zowel tegen Jamie Lewis (3-2) als Brendan Dolan (4-3) had Price een beslissende set nodig. Met Mervyn King treft de Welshman een speler in topvorm. The King haalde vorige maand de finale op de Players Championship Finals en overtuigde tijdens het WK Darts al met overwinningen op Max Hopp (3-1) en Jose de Sousa (4-0). Tegen De Sousa kwam de Engelsman zelfs tot een gemiddelde van ruim 103 per beurt.

Het laatste duel uit de achtste finales gaat tussen Dave Chisnall en Dimitri van den Bergh. De winnaar van deze partij neemt het in de kwartfinales op tegen Michael van Gerwen. De head-to-head is met 4-1 in het voordeel van Chisnall, die ook twee van de drie podiumwedstrijden naar zich toetrok.

Op oudjaarsavond zijn de acht kwartfinalisten vrij, waarna op Nieuwjaarsdag de vier kwartfinales op het programma staan. De twee halve finales worden op zaterdag 2 januari gespeeld, gevolgd door de WK-finale op zondag3 januari.

Speelschema PDC WK Darts 2021

Woensdag 30 december

Avondsessie (vanaf 19:00 uur)

19:15 Dirk van Duijvenbode v Glen Durrant

20:30 Gerwyn Price v Mervyn King

21:45 Dave Chisnall v Dimitri Van den Bergh

Speelschema WK Darts: Van Duijvenbode treft Durrant voor plek in kwartfinales

Plaats reactie

666

0 reacties