Speelschema woensdagavond op World Grand Prix 2023 met onder meer Gary Anderson, Gerwyn Price en Michael Smith

Het is tijd voor de tweede ronde van de World Grand Prix. Woensdagavond worden de eerste vier duels uit de tweede ronde gespeeld. Het format gaat iets omhoog, naar best of vijf sets.

Andrew Gilding voorkwam een clash tussen twee voormalig wereldkampioenen in de openingswedstrijd van de avond. In plaats daarvan wordt het een duel tussen de regerend UK Open-kampioen en de UK Open-kampioen van 2018, namelijk Gary Anderson.

Anderson reisde in topvorm af naar Leicester, nadat hij vorige week ijzersterk speelde tijdens de Players Championship-toernooien in Barnsley en er zelfs één wist te winnen. Ook in de eerste ronde tegen Jose de Sousa overtuigde 'The Flying Scotsman. De Portugees, die zelf ook uitstekend speelde, werd met 2-1 in sets verslagen. Gilding verraste Rob Cross met 2-1 in sets.

In de tweede partij staat Stephen Bunting na zijn overwinning op Nathan Aspinall tegenover Martin Schindler. De Duitser schakelde Raymond van Barneveld uit in de eerste ronde. Het was voor Schindler zijn eerste overwinning ooit op de World Grand Prix, terwijl Bunting in 2014 en 2021 de halve finales wist te halen.

Gerwyn Price kruist de degens met Krzysztof Ratajski in de derde wedstrijd. Price was in de eerste ronde verantwoordelijk voor de uitschakeling van Danny Noppert. Ratajski zegevierde na een comeback tegen James Wade.

Het toetje van de avond wordt voor de rekening van Michael Smith en Brendan Dolan genomen. Smith speelde een ijzersterke eerste ronde tegen landgenoot Callan Rydz en klopte 'The Riot' moeiteloos met 2-0 in sets. Dolan stuntte tegen Dirk van Duijvenbode, waardoor 'The History Maker' het tegen de regerend wereldkampioen mag opnemen.

Hoe kan ik de World Grand Prix op TV zien?

Het evenement wordt in z'n geheel uitgezonden door Viaplay in Nederland. De Belgische fans kunnen bij VTM 2 terecht. De eerste twee toernooidagen beginnen om 19:00 uur. Daarna zijn er drie toernooidagen die om 20:00 uur van start gegaan, alvorens de sessies in het slotweekend om 21:00 uur aanvangen.

Hoeveel prijzengeld is er te verdienen?

De prijzenpot bevat 600.000 pond aan prijzengeld. Daarmee is de prijzenpot inmiddels bijna zestien keer zo groot als bij de start van het toernooi in 1998. Destijds werd er ‘slechts’ £38.000 beschikbaar gesteld door de PDC.

Alle deelnemers krijgen sowieso 7500 pond aan prijzengeld bijgeschreven op hun ranking. Dit bedrag kan uiteindelijk oplopen tot een hoofdprijs van 120.000 pond voor de winnaar van het toernooi.

Speelschema World Grand Prix 2023

Woensdag 4 oktober (vanaf 20:00 uur)

Tweede ronde

Andrew Gilding v Gary Anderson

Stephen Bunting v Martin Schindler

Gerwyn Price v Krzysztof Ratajski

Michael Smith v Brendan Dolan

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties