Speelschema woensdagavond op World Matchplay met onder meer Van Gerwen, Wright en Anderson

Woensdagavond komen er liefst drie oud-wereldkampioenen in actie tijdens de laatste duels uit de tweede ronde van de World Matchplay.

Voor Michael van Gerwen wacht een ontmoeting met Ian White. De laatste keer dat deze twee spelers tegenover elkaar stonden op een televisietoernooi ging de zege verrassend naar de Engelsman. Tijdens het EK Darts in 2020 was White met 10-4 te sterk voor de Nederlander.

De twee vorige ontmoetingen tussen Van Gerwen en White op de World Matchplay gingen allebei naar Mighty Mike. In 2014 werd het liefst 13-4 voor Van Gerwen en een jaar later won de 32-jarige Brabander met 16-13.

Voormalig toernooiwinnaar Gary Anderson kruist de degens met Nathan Aspinall voor een plek in de kwartfinales. Beide spelers boekten een vrij gemakkelijke overwinning in de eerste ronde. Anderson zegevierde met 10-5 tegen Stephen Bunting, terwijl Aspinall met 10-6 te sterk was voor Mervyn King.

Peter Wright speelt woensdagavond tegen Joe Cullen. Deze twee darters gingen al verbaal de strijd met elkaar aan. Wright door eerst te stellen dat hij tijdens dit toernooi enkel van zichzelf kan verliezen. Dat leidde tot een reactie van Cullen, die stelde dat Wright vaker zulke uitspraken heeft gedaan en vervolgens zijn wedstrijd verloor.

Het andere duel van deze sessie gaat tussen Michael Smith en José de Sousa. De Engelsman en de Portugees speelden al vier keer eerder tegen elkaar op een televisietoernooi en beiden wisten twee van deze duels winnend af te sluiten.

Speelschema World Matchplay 2021

Woensdag 21 juli (vanaf 20:00 uur)

Tweede ronde

20:10 Michael Smith v José de Sousa

21:10 Gary Anderson v Nathan Aspinall

22:10 Michael van Gerwen v Ian White

23:10 Peter Wright v Joe Cullen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties