Speelschema zaterdagavond op German Darts Championship met onder meer Michael van Gerwen, Michael Smith en Peter Wright

Nog acht namen moeten ingevuld worden voor de laatste zestien op de German Darts Championship. Onder meer Michael van Gerwen, Michael Smith en Peter Wright gaan zaterdagavond een poging doen om zich te plaatsen voor de finaledag van het Euro Tour-toernooi in Hildesheim.

Van Gerwen gaat het in de tweede ronde opnemen tegen Steve Lennon. 'Mighty Mike' is de enige Nederlander die zaterdagavond in actie komt. Wel verschijnen er nog een aantal andere grote namen op het podium in de Halle39. De avondsessie gaat van start met een duel tussen Joe Cullen en Arron Monk, alvorens Dave Chisnall gaat spelen tegen Gabriel Clemens. Daarna is het tijd voor één van de krakers van de avond tussen Nathan Aspinall en James Wade.

De Duitse fans krijgen tevens een Duitse ontmoeting te zien tussen Martin Schindler en Ricardo Pietreczko. Peter Wright gaat de degens kruisen met Chris Dobey, terwijl Luke Humphries tegenover Boris Krcmar staat. De laatste wedstrijd van de avond gaat tussen wereldkampioen Michael Smith en Alan Soutar.

Waar kan ik de German Darts Championship live zien?

Dit jaar worden de Euro Tour-toernooien voor het eerst uitgezonden door Viaplay. De middagsessies starten om 13:00 uur, terwijl de avondsessies om 19:00 uur van start gaan.

Verder is de German Darts Championship voor Nederlandse en Belgische dartsfans te zien via PDC TV. Om toegang te krijgen tot deze livestream is een abonnement nodig.

Hoeveel prijzengeld valt er te winnen?

Tijdens elk Euro Tour-toernooi wordt er 175.000 pond aan prijzengeld verdeeld. Alle kwalificatiespelers zijn zeker van 1250 pond, terwijl de top-16 van de plaatsingslijst op de German Darts Championship sowieso 2500 pond ontvangen. Deze zestien spelers moeten echter wel hun eerste partij in de tweede ronde winnen om het prijzengeld ook daadwerkelijk voor de wereldranglijst en andere rankingen te laten meetellen.

Per overwinning loopt het verdiende prijzengeld op. Zo krijgen de finalisten al minimaal 12.000 pond. De winnaar van het toernooi gaat naar huis met de hoofdprijs van 30.000 pond.

Speelschema German Darts Championship 2023

Zaterdag 13 oktober

Tweede ronde

Avondsessie (vanaf 19:00 uur)

Joe Cullen v Arron Monk

Dave Chisnall v Gabriel Clemens

Nathan Aspinall v James Wade

Martin Schindler v Ricardo Pietreczko

Michael van Gerwen v Steve Lennon

Peter Wright v Chris Dobey

Luke Humphries v Boris Krcmar

Michael Smith v Alan Soutar

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties