Speelschema zaterdagavond op Grand Slam of Darts 2023: Wie worden de laatste twee halvefinalisten?

James Wade en Luke Humphries plaatsten zich al voor de halve finales op de Grand Slam of Darts. Zaterdagavond wordt bekend welke twee spelers zich bij Wade en Humphries gaan voegen.

Het is zaterdagavond de beurt aan de vier kwartfinalisten aan de onderkant van het toernooischema. Allereerst krijgen we een rematch tussen Stowe Buntz en Stephen Bunting zien.

NIEUW: Klik hier voor de LIVE SCORE van de Grand Slam of Darts.

Deze spelers stonden namelijk in de groepsfase ook al tegenover elkaar. Toen ging de winst met 5-3 naar Stowe Buntz, die zich daarmee na twee duels al wist te plaatsen voor de knock-outfase van de Grand Slam of Darts. De Amerikaan had daarvoor namelijk ook al tweevoudig wereldkampioen Peter Wright over de knie gelegd. Ondanks een nederlaag tegen Dave Chisnall in de derde groepswedstrijd werd Buntz toch knap groepswinnaar in een poule met drie absolute wereldtoppers. Daar bleef het niet bij, want 'Buntzy' wist daarna ook Andrew Gilding te verschalken om zich te plaatsen voor zijn eerste major-kwartfinale.

Wat dat betreft beschikt tegenstander Bunting over een stuk meer ervaring. Voor 'The Bullet' wordt dit namelijk al zijn veertiende kwartfinale op een major bij de PDC. Hij versloeg Wright en Chisnall om zijn poulefase door te komen. Daarna rekende hij af met Danny Noppert bij de laatste zestien. Bunting is al maanden in topvorm maar dat heeft vooralsnog niet voor enorme uitschieters op de majors gezorgd. De loting biedt voor Bunting in ieder geval perspectief om in Wolverhampton nog een stuk verder te komen.

Bij winst op Buntz gaat hij het namelijk opnemen tegen de winnaar uit de partij tussen Damon Heta en Rob Cross. Heta was in de groepfase nog één pijl verwijderd van uitschakeling, maar Beau Greaves benutte haar kans niet om 'The Heat' uit het toernooi te knikkeren. Dat deed Heta daarna wel met Michael van Gerwen. De Australiër won met 10-7 van de drievoudig Grand Slam-winnaar.

Cross heeft er al een sterk toernooi opzitten. Hij boekte zeges op Martijn Kleermaker en Fallon Sherrock, en miste drie kansen om Van Gerwen in de poulefase een pootje te lichten. Desondanks ging 'Voltage' als nummer twee door naar de laatste zestien. In die ronde trof hij Nathan Aspinall en na een overtuigende wedstrijd werd 'The Asp' met 10-8 op de knieën gedwongen. Cross kan teren op een goede balans tegen Heta. In 2019 verloor de oud-wereldkampioen hun eerste onderlinge ontmoeting, maar de vier daaropvolgende confrontaties werden allemaal gewonnen door Cross.

Speelschema Grand Slam of Darts 2023

Zaterdag 18 november (vanaf 20:00 uur)

Kwartfinale (2x)

Stowe Buntz v Stephen Bunting

Damon Heta v Rob Cross

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties