Speelschema zaterdagavond op WK Darts met onder meer Berry van Peer, Stephen Bunting en Nathan Aspinall

Zaterdagavond worden de laatste vier wedstrijden op het WK Darts gespeeld voordat we het kerstreces in gaan. Berry van Peer is de laatste Nederlander die gaat strijden voor een plekje bij de laatste 32.

Na zijn schitterende overwinning op Luke Woodhouse gaat Van Peer het opnemen tegen voormalig jeugdwereldkampioen Josh Rock. Beide mannen troffen elkaar onlangs nog op de Grand Slam of Darts en toen ging de winst na een jolige wedstrijd met 5-1 naar Rock. Het zal er nu ongetwijfeld een stuk serieuzer aan toegaan, want voor beiden staat er een plek in de derde ronde van het WK Darts op het spel.

Volg het WK Darts 2024 via onze LIVE SCORE!

De avond wordt geopend met een onderonsje tussen Ryan Searle en Tomoya Goto. De Japanner stuntte in de eerste ronde tegen Ian White en treft nu de nummer negentien van de plaatsingslijst. Zij gaan onderling uitmaken wie het in de volgende ronde mag opnemen tegen Joe Cullen.

Daarna volgt er een kraker tussen scoringsbeest Stephen Bunting en erkend finisher Ryan Joyce. Laatstgenoemde speelde een uitstekende wedstrijd in de eerste ronde. Dankzij een gemiddelde van 100.32 zegevierde Joyce met 3-1 tegen Alex Spellman. Overigens toonden beide spelers eind november vorm tijdens de Players Championship Finals in Minehead, waar Bunting de kwartfinales wist te halen en Joyce zelfs de halve eindstrijd.

De eerste periode van het WK Darts wordt afgesloten met een fraai affiche tussen Nathan Aspinall en Ricky Evans. Sowieso gaan de walk-ons van beide heren voor een groot feest zorgen in Alexandra Palace. Evans heeft er al een wedstrijdje opzitten op dit WK Darts. 'Rapid Ricky' begon zwakjes tegen Simon Adams, maar speelde uiteindelijk twee ijzersterke sets en won 'gewoon' met 3-0 van de Zuid-Afrikaan. Het zal echter nog een stuk beter moeten tegen Aspinall, die in het verleden twee keer de halve eindstrijd haalde op het WK Darts en dit jaar nog de World Matchplay op zijn naam schreef.

Speelschema WK Darts 2024

Zaterdag 23 december

Avondsessie (vanaf 20:00 uur)

Ryan Searle v Tomoya Goto (R2)

Josh Rock v Berry van Peer (R2)

Stephen Bunting v Ryan Joyce (R2)

Nathan Aspinall v Ricky Evans (R2)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties