Speelschema zaterdagavond op World Matchplay met onder meer Van den Bergh, titelverdediger Wright en Clayton

Zaterdagavond wordt de 29ste editie van de World Matchplay in gang getrokken met de eerste vier duels uit de eerste ronde. Traditiegetrouw komt ook de titelverdediger, in dit geval Peter Wright in actie.

Wright wist vorig jaar op oppermachtige wijze de titel te veroveren in Blackpool. 'Snakebite' won al zijn wedstrijden met minimaal zes legs verschil en noteerde liefst drie gemiddeldes van boven de 105.

De Schot bijt het spits af tegen een debutant, Madars Razma. De Let is de eerste Baltische deelnemer ooit op de World Matchplay en dankt zijn kwalificatie aan een finaleplek in 2022 op de Pro Tour en goede optredens op de Euro Tour.

Met Dimitri van den Bergh verschijnt er nog een voormalig winnaar op het podium in de Winter Gardens. De Belg zegevierde tijdens de corona-editie in 2020, en verloor vorig jaar in de finale van Wright. 'The Dreammaker' kruist de degens met Callan Rydz, die vorig jaar bij zijn debuut tot de kwartfinales wist te komen.

Het toernooi wordt geopend met een duel tussen Krzysztof Ratajski, in 2021 nog halvefinalist, en Stephen Bunting. Jonny Clayton en debutant Rowby-John Rodriguez verzorgen de afsluiting van de eerste speeldag.

Speelschema World Matchplay 2022

Zaterdag 16 juli (vanaf 20:00 uur)

4x Eerste ronde

Krzysztof Ratajski v Stephen Bunting

Dimitri Van den Bergh v Callan Rydz

Peter Wright v Madars Razma

Jonny Clayton v Rowby-John Rodriguez

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties