Speelschema zaterdagavond op World Series of Darts Finals 2023 met onder meer Van Gerwen, Van Barneveld en Noppert

Nog zestien spelers zijn er over in de strijd om de eindzege op de World Series of Darts Finals in de AFAS Live in Amsterdam. Tot de overgebleven spelers behoren nog drie Nederlanders.

Michael van Gerwen is de eerste van het Nederlandse drietal die in actie komt. Van Gerwen neemt het op tegen William O'Connor. Daarna betreedt Raymond van Barneveld het podium voor zijn clash tegen regerend wereldkampioen Michael Smith.

Danny Noppert speelt tegen World Matchplay-kampioen Nathan Aspinall. De avondsessie wordt gestart met een duel tussen Rob Cross en Jonny Clayton, alvorens Luke Humphries en Krzysztof Ratajski de degens met elkaar kruisen. Gerwyn Price speelt tegen Keegan Brown in de eerste ronde. Peter Wright legt aan tegen Haupai Puha, terwijl de avondsessie wordt afgesloten door Dimitri van den Bergh en Ricky Evans.

Waar kan ik de World Series of Darts Finals live zien?

Het toernooi wordt in z'n geheel uitgezonden door Viaplay. De drie avonduitzendingen beginnen telkens iets voor zeven uur 's avonds. Op zondagmiddag wordt om 12:40 uur gestart met de uitzending.

Hoeveel prijzengeld valt er te winnen?

De prijzenpot voor dit evenement bevat in totaal 300.000 pond. Echter telt het gewonnen prijzengeld niet mee voor de PDC Order of Merit of andere geldrankingen.

Alle deelnemers zijn verzekerd van 5000 pond aan prijzengeld. Dit bedrag kan uiteindelijk oplopen naar een som van 70.000 pond prijzengeld voor de winnaar.

Wat zijn de World Series of Darts?

De World Series-toernooien zijn internationale evenementen van de PDC die worden georganiseerd om de sport ook buiten de (West-)Europese grenzen te promoten.

Eerder dit jaar vonden er ook toernooien plaats in Bahrein, Denemarken, de Verenigde Staten, Polen, Nieuw-Zeeland en Australië. In het verleden stonden er ook World Series-toernooien in Dubai, Singapore, Japan, Schotland, China, Duitsland en Oostenrijk op het programma.

Speelschema World Series of Darts Finals 2023

Zaterdag 16 september (vanaf 19:00 uur)

Tweede ronde

Rob Cross v Jonny Clayton

Luke Humphries v Krzysztof Ratajski

Gerwyn Price v Keegan Brown

Michael van Gerwen v William O'Connor

Michael Smith v Raymond van Barneveld

Nathan Aspinall v Danny Noppert

Peter Wright v Haupai Puha

Dimitri Van den Bergh v Ricky Evans

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties