Speelschema zondagmiddag op Dutch Darts Championship met Van Gerwen, Noppert, Wattimena, Van Veen en De Graaf

Zondagmiddag wordt begonnen met de derde ronde op de Dutch Darts Championship in Rosmalen. Onder meer vijf Nederlandse spelers betreden het podium in de middagsessie bij het Euro Tour-toernooi op Nederlandse bodem.

In ieder geval één Nederlander gaat zich plaatsen voor de kwartfinales, want Danny Noppert en Jermaine Wattimena nemen het in de derde ronde tegen elkaar op. Beide spelers wonnen zaterdag nipt hun partij in de tweede ronde. Wattimena won met 6-5 van Ricardo Pietreczko, terwijl Noppert met 6-5 te sterk was voor Andrew Gilding.

Michael van Gerwen vervolgt zondag zijn jacht op zijn eerste Euro Tour-titel van het seizoen. De Vlijmenaar, die op slechts vijftien minuten rijden woont van de Autotron in Rosmalen, rekende in zijn eerste partij gemakkelijk af met Kevin Doets (6-5). Nu staat hij tegenover Chris Dobey, die Moreno Blom met 6-0 uitschakelde.

michael van gerwen 3
Michael van Gerwen komt zondagmiddag in actie tegen Chris Dobey op de Dutch Darts Championship

Gian van Veen gaat het voor eigen publiek opnemen tegen Gerwyn Price, nadat Van Veen in de tweede ronde nipt met 6-5 won van Dom Taylor. Gerwyn Price stond daarentegen geen leg af tegen Mickey Mansell. Jeffrey de Graaf staat na zijn 6-3 zege op Stephen Bunting tegenover Ryan Searle.

De middagsessie gaat van start met een ontmoeting tussen Dave Chisnall en Jonny Clayton. Later op de middag gaat Ritchie Edhouse aanleggen tegen Luke Woodhouse, terwijl de middagsessie wordt afgesloten met een ontmoeting tussen Josh Rock en Cameron Menzies.

TV en livestream

Het toernooi zal worden uitgezonden door Viaplay en PDC TV. Zoals gebruikelijk bij de Euro Tour-toernooien bestaat de Dutch Darts Championship uit drie toernooidagen. De middagsessies starten dagelijks om 13:00 uur, terwijl de avondsessies om 19:00 uur van start gaan.

De eerste ronde vindt plaats op vrijdag. De zestien Order of Merit qualifiers en de winnaars uit de diverse kwalificatietoernooien maken dan hun opwachting. De top-16 geplaatste spelers stromen het toernooi op zaterdag in de tweede ronde in.

Op zondag volgt de ontknoping van het toernooi, met allereerst de derde ronde in de middagsessie. Zondagavond volgen de kwartfinales, halve finales en de finale.

Verdeling prijzengeld

Bij het Nederlandse Euro Tour-toernooi wordt er in totaal 175.000 pond aan prijzengeld verdeeld onder de 48 deelnemers. Zij krijgen in ieder geval 1250 pond aan startgeld. De top-16 geplaatste spelers die de Dutch Darts Championship vanaf de tweede ronde instromen krijgen sowieso 2500 pond.

Zij moeten wel - net als de zestien Order of Merit qualifiers die in de eerste ronde starten - hun eerste wedstrijd winnen om het prijzengeld te laten meetellen voor de wereldranglijst en de andere rankingen. De winnaar van de Dutch Darts Championship 2024 gaat uiteindelijk naar huis met de hoofdprijs van 30.000 pond.

Speelschema Dutch Darts Championship 2024

Zondag 26 mei

Middagsessie (vanaf 13:00 uur)

Derde ronde

Dave Chisnall v Jonny Clayton

Ryan Searle v Jeffrey de Graaf

Danny Noppert v Jermaine Wattimena

Michael van Gerwen v Chris Dobey

Ritchie Edhouse v Luke Woodhouse

Dimitri van den Bergh v Martin Schindler

Gerwyn Price v Gian van Veen

Josh Rock v Cameron Menzies

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties