Speelschema zondagmiddag op European Darts Grand Prix met Van Barneveld, Van Veen, Price en Aspinall bij laatste zestien

De zestien overgebleven spelers op de European Darts Grand Prix beginnen zondagmiddag aan de finaledag van het Euro Tour-toernooi in Sindelfingen. Onder meer twee Nederlanders zitten er nog in het toernooi.

Zij komen meteen in de eerste twee wedstrijden van de middagsessie aan de beurt. Allereerst is het Raymond van Barneveld die de degens kruist met het eerste reekshoofd Luke Humphries.

Daarna staat Gian van Veen tegenover jeugdwereldkampioen Josh Rock. Damon Heta strijdt tegen Joe Cullen voor een plek bij de laatste acht, alvorens Gerwyn Price en thuisspeler Martin Schindler het podium betreden.

Het vijfde duel van de middag gaat tussen Daryl Gurney en Ross Smith. Daarna speelt Nathan Aspinall tegen Madars Razma, terwijl Dave Chisnall in Krzysztof Ratajski zijn volgende opponent heeft. De middag wordt afgesloten met een ontmoeting tussen Rob Cross en Ross Montgomery.

Waar kan ik dit toernooi volgen?

Dit jaar worden de Euro Tour-toernooien voor het eerst uitgezonden door Viaplay. De middagsessies starten om 13:00 uur, terwijl de avondsessies om 19:00 uur van start gaan.

Verder is de European Darts Grand Prix voor Nederlandse en Belgische dartsfans te zien via PDC TV. Om toegang te krijgen tot deze livestream is een abonnement nodig.

Hoeveel prijzengeld valt er te winnen?

Tijdens elk Euro Tour-toernooi wordt er 175.000 pond aan prijzengeld verdeeld. Alle kwalificatiespelers zijn zeker van 1250 pond, terwijl de top-16 van de plaatsingslijst op de European Darts Grand Prix sowieso 2500 pond ontvangen. Deze zestien spelers moeten echter wel hun eerste partij in de tweede ronde winnen om het prijzengeld ook daadwerkelijk voor de wereldranglijst en andere rankingen te laten meetellen.

Per overwinning loopt het verdiende prijzengeld op. Zo krijgen de finalisten al minimaal 12.000 pond. De winnaar van het toernooi gaat naar huis met de hoofdprijs van 30.000 pond.

Speelschema European Darts Grand Prix 2023

Zondag 28 mei

Middagsessie (vanaf 13:00 uur)

Derde ronde

Luke Humphries v Raymond van Barneveld

Gian van Veen v Josh Rock

Damon Heta v Joe Cullen

Gerwyn Price v Martin Schindler

Daryl Gurney v Ross Smith

Nathan Aspinall v Madars Razma

Dave Chisnall v Krzysztof Ratajski

Rob Cross v Ross Montgomery

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties