Spelersvakbond PDPA heeft begrip voor Price: "Maar boegeroep valt moeilijk te stoppen"

Gerwyn Price zorgde onlangs voor ophef op het PDC-WK door tijdens zijn wedstrijd in de kwartfinales tegen Gabriel Clemens het podium te betreden met een koptelefoon op.

Price deed dat om het boegeroep van het publiek tegen te gaan. Na afloop van het WK deed hij zijn beklag bij spelersvakbond PDPA. "Gerwyn krijgt meer boegeroep dan welke andere speler te verwerken en hij vraagt mij en de PDC altijd om er iets aan te doen," zegt Alan Warriner-Litte, CEO van de PDPA.

"We proberen te doen wat we kunnen, maar wat kunnen we doen om 4-5.000 mensen tegen te houden? We hebben advertenties tijdens de pauzes over het respecteren van de spelers als ze gooien", vervolgt Warriner. "Je voelt soms met hem mee, maar ik heb bijna het gevoel dat ik niets kan doen, en het is moeilijk om dat tegen hem te zeggen.

Situatie omdraaien

"Ik denk bijna dat hij moet proberen het om te draaien", zegt Warriner. "Kom naar buiten met de koptelefoon op en doe hem af als je gooit. Mensen zullen hem misschien nog steeds uitjouwen, maar veel minder vijandig."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties