Statistieken wijzen uit: Beau Greaves of Fallon Sherrock, moeilijk te zeggen wie momenteel de beste is

Christopher Kempf, bij de PDC verantwoordelijk voor de statistieken, heeft een analyse gemaakt van de voorbije 28 toernooien (vorig jaar en de eerste toernooien dit jaar) van de PDC Women's Series en daarbij rekening gehouden met het aantal gewonnen legs in achttien pijlen of minder.

In 28 PDC Women's Series-toernooien van 2023 tot nu winnen slechts twee speelsters legs in 18 darts meer dan 50% van de tijd - Beau Greaves en Fallon Sherrock. Greaves staat momenteel eerste met 60,23%, Sherrock volgt op korte afstand met 58,09%.

Het is dan ook geen verrassing dat deze twee vrouwen verantwoordelijk zijn voor het winnen van 19 van de 28 toernooien. Sterker nog, 20% van alle legs gewonnen in 18 darts of minder werden gewonnen door een van deze twee, wat uiteraard duidt op een enorme dominantie.

Met Greaves op 60% en Sherrock op 58% is het een spannende strijd wie momenteel de beste speler is in het vrouwendarts, met de voormalige wereldkampioenen voor vrouwen Lisa Ashton en Mikuru Suzuki op enige afstand daarachter.

In 2023 won Greaves zeven van de tien ontmoetingen en in die zeven overwinningen won ze 74% van haar legs in 18 darts of minder. Dat tij lijkt echter gekeerd in 2024, want Sherrock heeft Greaves twee keer verslagen in de eerste twee toernooien van de Women's Series.

Op de vijfde plaats vinden we met Aileen de Graaf de eerste Nederlandse terug. Ook nog in de top tien, op de achtste plaats meer bepaald, staat Noa-Lynn van Leuven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties