Stephen Bunting overleeft matchdart in fantastische comeback tegen Ross Smith; Joe Cullen maakt indruk in overwinning op Josh Rock

Joe Cullen en Stephen Bunting, die vrijdagavond de eerste ronde van de Masters afsloten, hebben zich als laatste twee spelers verzekerd van een plek bij de laatste 16 zaterdag.

In wat misschien wel de meest opmerkelijke wedstrijd van de eerste ronde was, begon voormalig Masters-kampioen Joe Cullen zijn campagne voor 2024 indrukwekkend door Josh Rock met 6-4 te verslaan, met een gemiddelde van 99.32 en drie 180s.

In de laatste eerste ronde in Milton Keynes stonden twee goede vrienden tegenover elkaar toen Stephen Bunting het opnam tegen Ross Smith. Ondanks een sterke start van Bunting met een 11-darter in de openingsleg, had 'The Bullet' het grootste deel van de wedstrijd zichtbaar moeilijk. Smith kwam met 5-2 voor via een briljante 135 finish op de bull, met een gemiddelde van bijna 15 punten meer dan zijn tegenstander.

Bunting is echter altijd een vechter en weigerde zich makkelijk gewonnen te geven. Terwijl de voormalig Lakeside-kampioen terugkwam, miste Smith een dart op dubbel 15 voor een 6-3 overwinning in leg 9. Uiteindelijk moest er een beslissende leg aan te pas komen, met Bunting die een dubbel-dubbel finish gooide op 96. In de 11e en laatste leg mocht Smith beginnen, maar Bunting had het momentum en pakte de overwinning via dubbel 20.

door Mats Leering 0 reacties

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties