Steve Beaton hint op afscheid in 2024: "Mijn vrouw moet me al veel te lang missen"

Steve Beaton is uitstekend begonnen aan het WK Darts. De 59-jarige Engelsman versloeg in de eerste ronde Wessel Nijman met 3-1.

Beaton kreeg het allerminst cadeau, zo moest hij in de vierde set zelfs terugkomen van een 2-0 achterstand. "Dit was inderdaad een moeilijke wedstrijd", zegt hij. "Ik wist vooraf niet veel van Wessel, alleen dat hij dit jaar tweede werd op de Development Tour. Hij toonde vanavond zijn kwaliteiten en ik denk dat hij het gaat maken in de toekomst."

"Zelf speelde ik ook goed, een aantal cruciale finishes brachten met op voorsprong. Mijn ervaring heeft me ook geholpen om rustig te blijven in de vierde set."

Voor Beaton is dit al het 33e opeenvolgende WK waaraan hij deelneemt. "En toch krijg ik nog altijd kippenvel als ik het podium moet opgaan. Wat wil je ook met dit publiek, ze waren opnieuw geweldig. Daar speel je voor en dit soort sfeer heb je op geen enkel ander toernooi."

In de volgende ronde neemt Beaton het op tegen Daryl Gurney. "Ik ken hem al langer en we hebben al veel goede wedstrijden tegen elkaar gespeeld. Het is voor mij een voordeel dat ik op dit WK al een wedstrijd heb moeten spelen, ik zit nu goed in het ritme en kijk met vertrouwen uit naar mijn volgende wedstrijd."

Pensioen

Beaton blikt tot slot nog even vooruit naar komend jaar. "Ik dacht begin dit jaar dat dit mijn laatste jaar op de Pro Tour zou zijn, maar een beetje tot mijn eigen verrassing ben ik erin geslaagd om mijn Tour Card te behouden. Maar 2024 wordt zo goed als zeker mijn laatste jaar bij de PDC, mijn vrouw moet me al veel te lang missen", lacht 'The Bronzed Adonis'. "Al zal ik sowieso blijven darten, zij het dan in demonstratietoernooien en bij de senioren."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties