Steve Lennon rekent na comeback af met Owen Bates op WK Darts

Steve Lennon heeft na een fraaie comeback de tweede ronde gehaald op het WK Darts. De 30-jarige Ier boog een 0-2 achterstand om in een 3-2 overwinning tegen Owen Bates, waardoor Lennon nog mag blijven hopen op het behouden van zijn Tour Card.

Om tegenstander Bates is in aanloop naar het WK Darts het nodige te doen geweest. Om zijn bijnaam welteverstaan. De Engelsman droeg de bijnaam 'Master', gecombineerd met zijn achternaam zou dat de woordcombinatie 'MasterBates' opleveren. Een deelnemer op het WK Darts kan natuurlijk niet zo'n vulgaire bijnaam hebben en dus moest Bates op zoek naar een nieuwe bijnaam. Die heeft hij nog niet gevonden, waardoor hij op het WK Darts zonder bijnaam speelt.

Om te zeggen dat Bates een 'masterclass' weggaf in de eerste ronde van het WK Darts is overdreven, maar het Engelse talent speelde bij vlagen een verdienstelijke wedstrijd. Met onder meer een 15-darter en een 77 finish wist Bates de eerste set met 3-1 te winnen.

In de tweede set kwam hij op een 1-0 voorsprong via een 101 finish, alvorens Lennon voor de 1-1 aantekende via dubbel 10. Bates hield zijn eigen leg echter ook weer met een knappe 108 check-out. Lennon dwong een vijfde leg af via tops en die laatste leg ging met een 14-darter naar Bates.

Bates kwam daarna ook op voorsprong in de derde set, maar moest even passen toen Lennon een aardige versnelling kon plaatsen. Met achtereenvolgens een 14-darter, 16-darter en een 118 finish ging de derde set met 3-1 naar de Ier. Dat bleek achteraf de ommekeer te zijn geweest.

Lennon startte vervolgens met een 14-darter aan de vierde set, alvorens Bates met een mooie 81 finish op de bullseye voor de 1-1 zorgde. Bates kreeg daarna zes kansen om op één leg van de overwinning te komen, maar kon de dubbel niet vinden. Lennon raakte de dubbel wel en kwam op 2-1 in de vierde set. Met een 50 finish dwong de Ierse darter daarna een vijfde leg af.

'Scuba Steve' leek ontketend en startte met scores van 140 en 180 aan de vijfde leg. Via dubbel 16 kwam hij daarna voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Met een keurige 14-darter zorgde Bates daarna voor de gelijkmaker. Bates kreeg één kansje om Lennon daarna te breaken, waar de tops werd niet geraakt. Lennon kwam op matchpoint via dubbel 8 en besliste het duel daarna met een 13-darter.