Stompé is duidelijk: 'Een comeback als darter zit er niet meer in'

Co Stompé zette begin dit jaar een punt achter zijn dartscarrière. De intussen 58-jarige Nederlander werkt nu op luchthaven Schiphol.

Stompé aast alleszins niet meer op een comeback. "Vorig jaar heb ik nog een paar toernooien gespeeld, samen met mijn zoon. Dat waren toernooien van de PDC Q-School. Veel media schreven dat ik weer terug wilde komen als prof, maar dat was helemaal niet zo. Ik vond het gewoon leuk om met mijn zoon op pad te zijn, beetje qualitytime zoals ze dat zeggen", aldus Stompé bij Panorama.

WK voor senioren

Begint volgend jaar vindt in het Engelse Purfleet het eerste WK voor senioren plaats. "Voor dat toernooi zijn 23 wildcards uitgedeeld, maar ik heb er geen gekregen", zegt Stompé. "Vind ik toch raar: in 2010 won ik met Raymond van Barneveld de World Cup of Darts voor landenteams, dat is niet niks. Ik mag wel meedoen hoor, maar dan moet ik mij eerst kwalificeren. Daar heb ik helemaal geen zin meer in. Het kost mij sowieso een paar honderd pond om naar Engeland te gaan en tegen die tijd moet iedereen van buiten Engeland misschien weer tien dagen in quarantaine, schei toch uit.”

Werken op Schiphol

'The Matchstick' verveelt zich naar eigen zeggen niet. "Ik werk sinds vorig jaar op Schiphol. Renovatieplaten plaatsen en dat soort dingen. Daar ben ik in coronatijd mee begonnen en dat bevalt me prima. Met het dartswereldje ben ik eigenlijk wel klaar. Niet om zelf een pijltje te gooien of om erover te praten in een studio, maar meer hoeft het voor mij niet te zijn. Ik word volgend jaar zestig en ik doe nog genoeg leuke dingen. Ik kan ook echt niet op de bank liggen, daarom ben ik vorig jaar op Schiphol begonnen.”

Lees meer over:
PDC Co Stompé

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties