Stompé pleit voor ander spelsysteem: "Geef telkens nog de kans op een gelijkmakende beurt"

Co Stompé was tijdens het PDC-WK te gast als analist bij Viaplay. De voormalige profdarter pleitte daar voor een ander spelsysteem.

In het huidige systeem wordt er voor het begin van de wedstrijd naar de bull gegooid om te bepalen wie mag beginnen. "Ik zou graag eens een spelsysteem zien met een gelijkmakende beurt. Stel dat de ene speler heeft uitgegooid, dan mag de andere vervolgens ook nog proberen om zijn finish met drie pijlen uit te gooien. Dat iedere speler om beurt aan de leg mag beginnen zou ik wel behouden", zegt Stompé.

"Zo lopen wedstrijden heel anders en blijven ze veel spannender", vervolgt Stompé. "Nu heb je immers heel veel legs waarbij één speler net niet aan een finish toekomt."

Geen voorstander

Scheidsrechter Marco Meijer was het daar niet meer eens. "Het zou net de charme van het breken van de worp van je tegenstander wegnemen. Het zou bovendien heel raar zijn als iemand een hoge finish gooit en de andere speler kan dan nog gelijkmaken door bijvoorbeeld dubbel twintig te gooien."

Lees meer over:
PDC WK Darts Co Stompé

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties