Stompé waagt poging om zich te kwalificeren voor WDF WK: 'Lijkt me geweldig om nog eens op Lakeside te mogen spelen'

Begin december vindt in het Nederlandse Assen het WDF World Open en het kwalificatietoernooi voor het WK plaats. Co Stompé is één van de deelnemers.

Stompé kondigde begin dit jaar nog officieel zijn pensioen aan, maar keert daar nu dus op terug. "Ik doe momenteel overdag wat bouwwerkzaamheden op Schiphol en 's avonds train ik een tweetal uurtjes. Ik wil immers niet tweemaal in de eerste ronde verliezen. Het is ook belangrijk dat ik opnieuw wat wedstrijdritme heb, daarom speel ik opnieuw competitie in de SuperLeague", aldus 'The Matchstick' bij de Double Trouble Dartscast.

Nieuwe bijnaam: opa

De inmiddels 59-jarige Stompé kwam tussen 1996 en 2008 twaalfmaal in actie op het BDO WK, daarnaast speelde hij ook nog vijf WK's bij de PDC.

"We zien wel waar het schip strandt, het niveau bij de WDF ligt wel een stukje lager dan bij de PDC. Het lijkt me alleszins geweldig om nog eens het podium van de Lakeside te beklimmen. Misschien moet ik dan wel een nieuwe bijnaam verzinnen, opa ofzo, lacht Stompé.

Lees meer over:
PDC Co Stompé

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties