Suljovic doet boekje open over gezondheidsproblemen: 'Sinds ik mijn eerste inenting heb genomen, voel ik mij niet goed'

Mensur Suljovic haalde vrijdagavond de laatste 32 op de UK Open na een zinderende partij tegen Kim Huybrechts. The Gentle trok de winst in een beslissende leg naar zich toe.

Suljovic praatte na die wedstrijd openlijk gezondheidsproblemen waarmee hij in 2021 te maken kreeg. Hierdoor moest hij enkele toernooien laten schieten, waardoor de Oostenrijker zakte op de wereldranglijst.

Gevraagd hiernaar door DAZN, wees Suljovic naar zijn eerste vaccinatie tegen het coronavirus: "Sinds ik mijn eerste inenting heb genomen, voel ik mij niet goed." Als gevolg daarvan kon Suljovic slechts de helft van zijn gebruikelijke trainingsuren aan het bord doorbrengen.

Ondanks dat deze problemen nog niet voorbij zijn, wil de voormalig Champions League-winnaar snel weer terug de top-16 van de wereldranglijst in. "Ik weet dat het onrealistisch is, maar ik geef niet op'', zegt Suljovic over zijn doel. "Ik ga van dokter naar dokter, maar niemand kan me vertellen wat er mis is en wat ik kan doen."

De Oostenrijker traint zes uur als hij zich goed voelt en slechts vijf minuten op andere dagen. "Ik wil alleen maar trainen. Ik heb geen probleem met waar, wanneer en hoe lang het duurt. Ik was in topvorm. En nu opeens - doet het zo'n pijn!", zo vat Suljovic het verhaal samen.

Lees meer over:
PDC Mensur Suljovic UK Open

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties